Ben-Maj in Julia, mlada nadobudna glasbenika in ponosna Prleka, izdala svoj prvi album

Lani decembra sta izdala svoj prvi album z naslovom Ostanimo skupaj, na katerem so tri avtorske pesmi in pet priredb.

Prlekija-on.net, torek, 12. januar 2021 ob 17:582
Njuna prva avtorska pesem je Prleški muzikant

Njuna prva avtorska pesem je Prleški muzikant

Ben-Maj in Julia Gašparič sta mlada nadobudna glasbenika iz Spodnjih Ključarovcev, ponosna Prleka, ki sta leta 2019 izdala svojo prvo avtorsko pesem Prleški muzikant, kateri ste lahko že takrat prisluhnili na našem portalu. Lani decembra pa sta izdala svoj prvi album z naslovom Ostanimo skupaj, na katerem so tri avtorske pesmi in pet priredb.

Njune avtorske pesmi so že omenjena Prleški muzikant, Hip-hop ter Ostanimo skupaj, katera je nastala ob 10-obletnici poroke njunih staršev. Priredba Dere sen jaz mali bija pa ima tudi njihovo besedilo. Besedila za njiju pišeta Jelka Vrbnjak in njuna babica Marija Gašparič, aranžma glasbe naredita Ivek Horvatič in Hermina Matjašič, spremljajoče instrumente pa zaigrajo fantje od ansambla Upanje. Posnetih imata že tudi pet videospotov, nekatere od teh si lahko ogledate v priloženih videih.

Ben Maj & Julia - Prleški muzikant

Prleški muzikant: »Vržte mobitele fkraj pa poslüšajte ga zdaj«


Ben-Maj in Julia Gašparič
Julia in Ben-Maj Gašparič, foto: osebni arhiv

Kljub mladosti, imata za seboj že vrsto let glasbenega udejstvovanja

Ben-Maj, ki je danes star 12 let, je že kot dojenček rad poslušal glasbo, ko je shodil pa je že igral na svojo plastično harmoniko. Pri 6. letih je začel obiskovati zasebne vaje za diatonično harmoniko (frajtonarco), nato naredil štiri razrede frajtonarce in jih zaključil v glasbeni šoli. Sedaj nadaljuje zasebno poučevanje, tretje leto pa igra že tudi klavirsko harmoniko v Glasbeni šoli Ormož. Je samouk na akustični kitari, prav tako je osnovno osvojil še bas kitaro. Igral je tudi z etno skupino Porini pa počini, v preteklosti pa se je udeležil Avsenikovega (klavirska) in Slakovega tekmovanja (frajtonarca).

Ben-Maj Gašparič
Ben-Maj se je udeležil že več tekmovanj s harmoniko, foto: osebni arhiv

Julia, ki je stara 9 let in obiskuje privatne ure klavirja, se je Ben-Maju v ansamblu pridružila pred dvema letoma. Oba sta učenca Osnovne šole Ormož in tam obiskujeta etno skupino Gudalo ter pevski zbor. Pred epidemijo sta vsako soboto obiskovala tudi solo petje. Zdaj je drugače in vaje potekajo preko spleta. V prostem času Julia rada pleše, trenirala je ples, s plesno šolo so skupinsko osvojili tudi nagrade. Zdaj plesa na žalost zaradi epidemije ne more trenirati v plesni šoli.

Julia Gašparič
Julia tudi rada pleše, foto: osebni arhiv

Kot nam je povedala njuna mama Mateja Gašparič, sta v prostem času rada zunaj saj imajo to srečo, da so doma na podeželju. "Rada pomagata pri vseh domačih opravilih zunaj in hišnih opravilih. Sta razigrana in živahna otroka, katera nam polepšata dneve. Pred korona časom sta imela veliko nastopov, čast stati na treh velikih odrih. Prav tako na dobrodelnem koncertu Karitas in manjša ter večja presenečenja. Ponosna sta, da sta Prleka zato je prva avtorska pesem Prleški muzikant, priredba Dere sen jaz mali bija pa ima naše besedilo," nam je še ob tem povedala mama mladih glasbenikov.

Upata, da se čim prej vrneta na oder

Ben-Maj nam je ob tem povedal, da si za letos želi, "da ta korona kriza čim prej mine, da bomo glasbeniki čim prej stopili nazaj na odre." Našim bralcem je zaželel čim več uspeha na osebni ravni ter zdravja in optimizma v novem letu. Julia dodaja: "želim si čim prej starega življenja, ker že pogrešam ples in petje na odru. In še veliko novega ustvarjanja." Našim bralcem pa želi v novem letu obilo zdravja, smeha in dobrega branja ter poslušanja glasbe.

Tudi mi mladima glasbenikoma želimo veliko zdravja, veselja pri ustvarjanju ter uspeha v šoli in na njuni nadaljnji glasbeni poti.

Njun album je možno dobiti pri družini na kontaktu matejagapo@gmail.com ali na facebooku matejagapo.



Več v Glasba in film