Osmič velikonočna kolonija

Filip Matko, nedelja, 1. maj 2011 ob 02:01
Ustvarjanje

Ustvarjanje

Vodja likovne sekcije pri Kulturno umetniškem društvu Gabrijel Kolbič na Zgornji Velki Jože Horvat je 30. aprila letos pripravil že osmič velikonočno slikarsko kolonijo. Tradicionalno je potekala na domačiji Danice in Bogomirja Dreier v Spodnji Velki 42, ki sta bila vsekakor odlična gostitelja.

Zbrali so se k velikonočni malici, ko je vse (člani likovne sekcije KUD Gabrijel Kolbič: Petra Bauman, Vesna Breg, Danijel Ferlinc Danny, Jožef Horvat, Dragica Marinič, Jože Marinič, Srečko Majcenič, Leonida Marks, Leopold Methans, Zdravko Patty in Jasna Šošterič ter kot gostje: Cecilija Bernjak, Branko Gajšt, Sašo Gajšt, Tatjana Mijatović, Jože Foltin, Franc Simonič, Rozina Šebetič, Arpad Šalamon, Heda Vidmar Šalamon, Grega Lešnjak, Urška Lešnjak in Filip Matko Ficko) pozdravil organizator Jože Horvat, za njim pa še predsednik KUD Gabrijel Kolbič z Zgornje Velke Anton Friš. Kot zanimivost naj omenimo, da je na osmi koloniji sodelovala osmerica slikarjev, ki je doslej bila na vseh dosedanjih kolonijah. A peterica se je velikonočne kolonije udeležila prvič.

Po malici je sledilo ustvarjanje vseh v sami domačiji oziroma Vinotoču Dreier ali pa v njegovi bližnji ter daljni okolici. Kljub rahlo deževnemu vremenu je slikanje na prostem vsekakor uspelo, kajti za razstavo ob zaključku kolonije je vsak udeleženec prispeval nastalo delo. Zaključka se je s priložnostnim nagovorom udeležil župan Občine Šentilj, Edvard Čagran, udeležencem osme Horvatove velikonočne slikarske kolonije pa so zapeli še Pevci ljudskih pesmi KUD Gabrijel Kolbič, ki jih vodi Vili Jauševec. Nastala dela na tokratni koloniji si bodo lahko ogledali vsi obiskovalci Vinotoča Dreier do letošnje jeseni, ko bo na vrsti tradicionalna (Kolbičeva) slikarska kolonija v spomin na slikarja Gabrijela Kolbiča, ki je bil domačin v teh krajih.


Več v Kultura in izobraževanje