Lovci pozimi skrbijo za divje živali

Tudi na območju Gojitvenega lovišča Fazan Beltinci so po gozdovih postavljena krmišča za divje živali, ki se predvsem v nočnem času največkrat zadržujejo, spijo in počivajo v gozdovih.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. februar 2021 ob 19:35

Čeprav je letos mila zima z malo snega, so kljub temu jutranje in nočne temperature krepko pod ničlo. To je za prosto živeče divje živali velika nadloga, saj na poljih ni dovolj hrane za preživetje, zato se zatekajo v jase in gozdove, kjer so jim člani zelene bratovščine postavili manjša krmišča. Tudi na območju Gojitvenega lovišča Fazan Beltinci so po gozdovih postavljena krmišča za divje živali, ki se predvsem v nočnem času največkrat zadržujejo, spijo in počivajo v gozdovih. Na tem območju je veliko jelenjadi, srn, zajcev, jerebic in fazanov.

Pred leti so se na tem območju opravljali zimski lovi na prosto živečo divjad v naravi, a v času epidemije covid-19 je to okrnjeno, ali pa se ne izvaja. Kljub temu lovci v krmišča prinašajo seno, oves in koruzo, kajti to je njihova poglavitna naloga, skrb za zimsko hranjenje divjih živali. Posnetek manjšega krmišča smo na filmski trak zabeležili v enem od gozdov v bližini vasi Beltinci.

Jože Žerdin

Sneg v Prlekiji

Našo pokrajino pobelil sneg, a bo že med tednom krepko čez 10 stopinj C




Več v Narava