Uspešne mažoretke iz Benedikta

Mlade mažoretke iz Benedikta tudi v tem obdobju redno trenirajo, čeprav virtualni treningi težko nadomeščajo domačo telovadnico. Pa vendar, njihov trud se je obrestoval.

Aleksandra Papež, petek, 5. februar 2021 ob 09:08
Dekleta iz Mažoretnega in twirling kluba Benedikt, foto: arhiv kluba

Dekleta iz Mažoretnega in twirling kluba Benedikt, foto: arhiv kluba

Dekleta iz Mažoretnega in twirling kluba Benedikt kar štirikrat tedensko trenirajo na daljavo. Pred kratkim pa so enega izmed virtualnih treningov izvedle pod budnim očesom uspešnega hrvaškega twirlerja Tihomirja Bendelje. Njihova zavzetost je dala rezultate. Udeležile so se spletnega tekmovanja, v okviru WAMT.

»Kljub temu, da je bilo tekmovanje virtualno so se ga dekleta zelo veselila in pristopila z isto voljo ter pogumom kot bi bilo tekmovanje v živo.« je povedala Karmen Ploj, predsednica kluba.

Dekleta iz Mažoretnega in twirling kluba Benedikt
Virtualni trening, foto: arhiv kluba

Iz vrst benediškega kluba so bile posebej uspešne Nika Nikita Rokavec in Ana Lorbek v dveh kategorijah, Eva Kociper in Tamara Rakuša v paru ter Eva Kociper posamezno, Gabrijela Žmavc in Nika Vezovnik. Tekmovanja so se sicer udeležile tekmovalke iz 63 različnih klubov iz kar 17 držav - Kanade, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Cipra, Češke, Bolgarije, Kazahstana, Italije, Kirgizistana, Filipinov, Mehike, Poljske, Romunije, Južne Afrike, Španije, ZDA in Slovenije. Sodilo je 11 sodnikov iz Hrvaške, Kanade, ZDA, Poljske in iz Cipra.

»Verjemi, da lahko in uspelo ti bo. Karantena ni nobena ovira, da ne bi počeli tega, kar vam narekuje srce.« so prepričane mlade mažoretke, ki niso mogle prezreti stiske ljudi ob potresu v Petrinji. V sodelovanju z Mažoretno in twirling skupino občine Pesnica so zbirale potrebščine za otroke.



Več v Šport