Sodišče škofa Štumpfa v celoti oprostilo obtožbe zasebne tožilke

Obenem sta sodišči odločili, da je zasebna tožilka dolžna povrniti vse stroške kazenskega postopka, med drugim tudi stroške škofa Štumpfa.

Prlekija-on.net, četrtek, 11. februar 2021 ob 13:36
Peter Štumpf

Peter Štumpf

Iz Škofije Murska Sobota so sporočili, da je v zvezi z zasebno tožbo Lidije Turk Klemenčič, Višje sodišče v Mariboru s sodbo opr. št. II Kp 57485/2019 z dne 7. 1. 2021 zavrnilo pritožbo navedene zasebne tožilke zoper sodbo Okrožnega sodišča v Murski Soboti opr. št. II K 57485/2019 z dne 12. 6. 2020, s katero je slednje sodišče škofa msgr. dr. Petra Štumpfa v celoti oprostilo obtožbe zasebne tožilke za kaznivo dejanje razžalitve in pri tem pojasnilo, da kaznivo dejanje ni bilo storjeno. Obenem sta navedeni sodišči odločili, da je zasebna tožilka dolžna povrniti vse stroške kazenskega postopka, med drugim tudi stroške škofa Štumpfa.

S tem je kazenski postopek zoper škofa msgr. dr. Petra Štumpfa pravnomočno končan.

Dejanje je povezano z domnevno afero med vernico Lidijo Turk Klemenčič in soboškim župnikom Goranom Kuharjem, potem ko je slednji julija 2019 v župnijskem listu javnost in vernike obvestil o domnevnem zalezovanju in nadlegovanju. Štumpf je na sodišču pojasnil, da ni imel namena žaliti gospe, da pa je kot javna oseba v Katoliški cerkvi pred ljudmi dolžan povedati mnenje o tem, kar se v zadnjih letih dogaja v prostorih župnije in cerkve. Takrat je izjavil, da je gospa neprištevna in da nima stika z realnostjo.



Več v Črna kronika