V razmaku desetih dni, skoraj 30 stopinj C razlike

V razmaku le desetih dni so ponekod zabeležili najnižjo in najvišjo temperaturo v letošnji zimi.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. februar 2021 ob 17:18
Temperature so se te dni povzpele

Temperature so se te dni povzpele

Še pred desetimi dnevi so bile temperature krepko pod ničlo, okoli -10 °C, v teh dneh pa so se temperature povzpele preko 20 °C. Tako smo po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), v razmaku le desetih dni ponekod zabeležili najnižjo in najvišjo temperaturo v letošnji zimi. Tako je na severovzhodu prejšnji teden bila izmerjena najnižja temperatura -9 °C, v teh dneh pa okoli 20 °C, kar je skoraj 30 °C razlike. Razliko v najnižjih in trenutno napovedanih najvišjih temperaturah si lahko ogledate na spodnji animaciji.

Po podatkih Arso, bo ponoči in zjutraj jasno, ponekod na vzhodu in ob morju pa bo zjutraj megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju okoli 5 °C. V petek bo jasno, najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 °C.

Temperature so se te dni povzpele

Neobičajno toplo vreme, ponekod padli februarski toplotni rekordi


V soboto bo na Primorskem precej jasno, zapihala bo šibka burja. Drugod se bo prehodno pooblačilo in nekoliko ohladilo, ponekod bo prehodno zapihal vzhodni do severovzhodni veter. V nedeljo se bo postopno spet zjasnilo.

Nad južno Evropo in Sredozemljem je ustaljeno območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se ob šibkih vetrovih zadržuje suh in zelo topel zrak.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija

Pred dobrim tednom dni so bile naše objave povezane z nizkimi temperaturami , v teh dneh pa z vami delimo napovedi temperatur, ki presegajo 20 °C . V razmaku le dni bodo ponekod zabeležili najnižjo in najvišjo temperaturo v letošnji zimi. Razliko v najnižjih in trenutno napovedanih najvišjih temperaturah si lahko ogledate na spodnji animaciji.

Objavil/a ARSO vreme dne Sreda, 24. februar 2021


Več v Narava