Neobičajno toplo vreme, ponekod padli februarski toplotni rekordi

V sredo bo jasno, najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 °C.

Prlekija-on.net, torek, 23. februar 2021 ob 18:46
Temperature so se te dni povzpele

Temperature so se te dni povzpele

V teh dneh nas je dosegla zelo topla in suha zračna masa, temperature so se povzpele preko 15 °C, tudi v naslednjih dneh vse do petka pa pričakujemo neobičajno toplo vreme, poroča Agencija RS za okolje (Arso). Kot so zapisali, bodo marsikje izmerili za februar rekordno visoko temperaturo. Že danes pa je nov rekord padel na nekaterih vremenskih postajah (Notranjska, višje lege predalpskega sveta). V zadnjih 20 letih je bilo podobno toplo ob koncu februarja leta 2019 in 2012.

Po napovedih se bo zvečer razjasnilo tudi ob morju, ponoči bo povsod jasno. Zjutraj bo ob -3 do 3, ob morju okoli 5 °C. V sredo bo jasno, v notranjosti Primorske bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, v krajih z burjo na Primorskem do 24 °C. Tudi v četrtek in petek bo jasno, ponekod na severovzhodu bo zjutraj možna kratkotrajna megla. Čez dan bo še zelo toplo. V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, zapihala bo šibka burja. Drugod se bo nekoliko pooblačilo, nekoliko se bo že ohladilo.

Zvončki v Prlekiji

Tokrat je belo od zvončkov, sredi tedna bo do 18 stopinj C


Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija

Na spodnjih fotografijah so prikazani februarski temperaturni rekordi z nižinskih in tudi z višje ležečih meteoroloških postaj v preteklih letih, ki bi v teh dneh lahko bili preseženi.

Rekordno toplo vreme v februarju Dosegla nas je zelo topla in suha zračna masa. Danes in v naslednjih dneh vse do...

Objavil/a ARSO vreme dne Torek, 23. februar 2021


Več v Narava