Pri enem vozniku hitri test pozitiven na prepovedane droge, dva pa sta vozila pod vplivom alkohola

V petek popoldan pa je patrulja dvema osebama zasegla posušene rastlinske delce zeleno-rjave barve, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. marec 2021 ob 19:55
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 5. marca, ob 13.30 je patrulja na glavni cesti ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Opravljen je bil hitri test na prepovedane droge, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled v ormoškem zdravstvenem domu. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom po ZPrCP, poslano na okrajno sodišče v Ormožu. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja.

Ob 17.30 je patrulja dvema osebama zasegla posušene rastlinske delce zeleno-rjave barve, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po pridobljeni analizi sledi zoper osebi hitri postopek po ZPPPD.

Izven naselja Središče ob Dravi so izsledili in prijeli dva državljana Alžirije

Prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo


V soboto, 6. marca, ob 20.55 so izven naselja Središče ob Dravi prijeli dva državljana Alžirija, za katera je bilo ugotovljeno, da sta prestopila državno mejo na nedovoljen način na območju Središča ob Dravi. Po končanem postopku sta bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo, 7. marca, ob 19.05 je patrulja na javni cesti v Pavlovcih kontrolirala voznico osebnega avtomobila, ki je kršila določila o omejitvi hitrosti. Voznici je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur, in izdan plačilni nalog po ZPrCP za obe kršitvi. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja.

Ob 20.50 je patrulja na javni cesti v Trgovišču kontrolirala tujca, voznika osebnega avtomobila, ki je kršil določila o omejitvi hitrosti. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur, in izdan plačilni nalog po ZPrCP za obe kršitvi. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja.



Več v Črna kronika