Slovenski konj leta 2020 je Frodo S

Frodo S je lani na severu Evrope postavil kar pet državnih rekordov, na vse distance, dosegel šest zmag in zaslužil več kot 44.000 evrov.

Prlekija-on.net, četrtek, 11. marec 2021 ob 15:28
Marko Slana in Frodo S, foto: Kasaška zveza Slovenije

Marko Slana in Frodo S, foto: Kasaška zveza Slovenije

Upravni odbor Kasaške zveze Slovenije je potrdil prejemnike priznanj in nagrad za leto 2020. Tradicionalna Kasaška akademija bo letos zaradi epidemioloških ukrepov sicer nekoliko drugačna, bodo pa podelitev v živo prenašali preko Facebook strani.

V naslednjih dneh bodo po vrsti predstavljali nagrajence, ki so zaznamovali lansko sezono, ki se je zaradi koronavirusa pričela nekoliko kasneje ter nato tudi predčasno zaključila.

Predstavitev uspehov ljutomerskega kasača Froda S

Frodo S na Švedskem desetkrat štartal, štirikrat zmagal in postavil tri slovenske rekorde


Konj leta pa je pričakovano postal Frodo S, ki je na daljnem severu Evrope prikazoval magične predstave. Postavil je kar pet državnih rekordov, na vse distance, dosegel šest zmag in zaslužil več kot 44.000 evrov. Skupno se je ustavil pri 6.152 točkah, kar je absolutni rekord, odkar nagrado za konja leta podeljujejo na podlagi točkovanja.

Drugo mesto je po točkah osvojil derbi zmagovalec Maugli (2622 točk), ki je navduševal tako v Sloveniji, kot tudi na Madžarskem in v Italiji. Tretja je bila Hot Coco (1655), ki je slovensko rejo vrhunsko zastopala v Italiji, kjer je poleg kopice zmag dosegala tudi izvrstne čase.

NAGRAJENCI KASAŠKE AKADEMIJE 2020 Upravni odbor je potrdil prejemnike priznanj in nagrad za leto 2020, zdaj že...

Objavil/a KAS - kasaški magazin dne Četrtek, 11. marec 2021
Na prva tri mesta so se uvrstili kasači, ki so bili vzrejeni pri Sagajevih

Na 30. slovenskem kasaškem derbiju slavil Kasaški klub Ljutomer in družina Sagaj




Več v Šport