Nejc Sterniša in Niklas Tamše državna prvaka

Podelili so 14 naslovov državnega prvaka. Karate klub Polzela gostil državno prvenstvo za člane in veterane.

Prlekija-on.net, nedelja, 21. marec 2021 ob 10:51
Med člani, v katah je državni prvak Nejc Sterniša (KK Seki) pred Blažom Klobasa ter Mišelom Čučkom (oba KK Radgona) in Timijem Močnikom (KK Petrovče)

Med člani, v katah je državni prvak Nejc Sterniša (KK Seki) pred Blažom Klobasa ter Mišelom Čučkom (oba KK Radgona) in Timijem Močnikom (KK Petrovče)

V soboto je pod okriljem Karate zveze Slovenije, v Polzeli, potekalo letošnje člansko in veteransko državno prvenstvo v karateju. Tekmovalci so se v članski konkurenci pomerili v katah in športnih borbah, pri veteranih pa samo v katah. V članskem tekmovanju se je udeležilo 63 tekmovalcev iz 25 slovenskih klubov, pri veteranih pa je sodelovalo 12 tekmovalcev iz 11 klubov. Kljub zaprtju telovadnic in s tem pomanjkanja treningov in še zlasti tekmovanj, so tekmovalci pokazali veliko pripravljenost in znanje.

Laskave naslove državnega prvaka si je po zanimivih tekmah, prislužilo 14 tekmovalcev in tekmovalk, in sicer - kate, članice: Maša Simonič (Kovinar Maribor); kate, člani: Nejc Sterniša (KK Seki), v borbah pa: Barbara Haberl (KK Trbovlje) - 55 kg; Laura Potisk (KK Rogaška Slatina) - 61 kg; Kiti Smiljan (KK Ljubljana) - 68 kg; Aleksandra Plavček (KK Rogaška Slatina) + 68 kg; Niklas Tamše (Shotokan KK Radenci) - 60 kg; Tomaž Hudales (Društvo za karate Celje) - 67 kg; Lan Podpečan (KK Polzela) - 75 kg; Rem Marič (Shotokan KK Grosuplje) - 84 kg; Jan Brezočnik (KK Lovrenc na Pohorju) + 84 kg. Veterani in veteranke, kate: Irena Omejec (KK Lev) - 50 let; Štefka Golač (KK Seki) + 50 let; Igor Semolič (KK Emona) - 50 let; Samo Gross (KK Lovrenc na Pohorju) + 50 let.



Več v Šport