Ob svetovnem dnevu poezije v knjižnico prispelo kar 125 pesmi

25. marca so v knjižnici v Ormožu pripravili razstavo vseh prispelih prispevkov.

Prlekija-on.net, petek, 26. marec 2021 ob 18:39
Razstava v knjižnici Ormož

Razstava v knjižnici Ormož

Svetovni dan poezije, 21. marca, smo v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož obeležili s projektom S pesmijo po kavo, v katerem so bralci oddali kar 125 pesmi, ki so jih ali ustvarili sami ali pa delili verze ali pesmi priljubljenih pesnikov. 25. marca smo v knjižnici v Ormožu pripravili razstavo vseh prispelih prispevkov.

Svetovni dan poezije je že od leta 1999 eden najpomembnejših literarnih dogodkov, ki jih z veseljem obeležimo tudi v splošnih knjižnicah. »Na prvi pomladni dan tako odmevajo pesmi po vsem svetu, da nas opomnijo na pesniško lepoto in popeljejo v svoj univerzalni svet, svet človečnosti, solidarnosti in samozavedanja ter v svet jezikovne raznolikosti in svobode izražanja,« so zapisali v Društvu slovenskih pisateljev.

Pesmi so letos odmevale tudi v ormoški knjižnici. Med 1. in 21. marcem so obiskovalce knjižnic v Ormožu, Središču ob Dravi, Svetem Tomažu in Ivanjkovcih v prostoru izposoje pričakali zavojčki kave, kapučina ali kakava s knjižnimi kazalkami, katere so si lahko prislužili s pesmijo. V pesnikov svet, trenutek in občutek, ki je rodil pesem, nam je dovolilo vstopiti kar 125 bralcev, ki so tokrat za spremembo postali ustvarjalci in nam skozi pesniške verze zaupali svoja občutja in misli. Vse prispevke smo v četrtek, 25. marca., v prostorih Knjižnice Ormož tudi razstavili, vse obiskovalce, pa tudi avtorje oddanih pesmi, pa vabimo, da nas obiščete in tudi sami obudite spomin na vašo najljubšo pesem.

Vsem sodelujočim v projektu se obenem prav lepo zahvaljujemo in vabimo, da svoj literarni navdih še naprej delijo z nami.

Marinka Vnuk
Foto: Knjižnica Ormož



Več v Kultura in izobraževanje