Povzročil prometno nesrečo, nato peš pobegnil in v Avstriji prijavil tatvino vozila

Voznik znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval. Po približno 700 metrih vožnje je trčil v oznake za delovišče in usmerjevalne table, pri čemer mu je odtrgalo prednje kolo.

Prlekija-on.net, petek, 2. april 2021 ob 14:34
Voznik na znake policistov ni ustavil

Voznik na znake policistov ni ustavil

V četrtek, malo pred 23. uro so policisti med kontrolo prometa na avtocesti iz smeri Grabonoša v smeri Dragotincev zaustavljali osebni avtomobil znamke BMW, kateri pa znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Murske Sobote. Po približno 700 metrih vožnje je trčil v oznake za delovišče in usmerjevalne table, pri čemer mu je odtrgalo prednje kolo. Zaradi tega je zapeljal v levo v odbojno ograjo od tam pa na desno na SOS, kjer je voznik zapustil vozilo in peš pobegnil.

O pobegu voznika s kraja prometne nesreče so policisti obvestili tuje varnostne organe. Danes v dopoldanskem času so s strani avstrijskih varnostnih organov dobili vrnjenega voznika, tujca državljana Velike Britanije, ki je pri njih prijavil tatvino osebnega avtomobila. Ker so bili ponoči seznanjeni o pobegu voznika s kraja nesreče na avtocesti pri Dragotincih so posumili da gre za isto osebo. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek zaradi več prekrškov. Izrečena mu je bila globa.



Več v Črna kronika