Ljutomerski policisti ustavljali državljana Velike Britanije, ki je z divjo vožnjo pobegnil s tujci v vozilu

Voznik ni hotel pokazati dokumentov, z vozilom je zapeljal vzvratno in namerno trčil v prednji del vozila policije in odpeljal naprej. Pozneje so ga ustavili s stingerjem, a je peš pobegnil.

Prlekija-on.net, sreda, 21. april 2021 ob 12:55
Policija

Policija

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje so policisti PP Ljutomer minuli petek, okrog 21.30 ure v naselju Srednja Bistrica zaustavili neznanega voznika osebnega avtomobila znamke Opel Vectra, španskih registrskih oznak, kateri je bil pozvan, da izroči dokumente. Neznani voznik tega ni storil, ampak je z vozilom zapeljal vzvratno in namerno trčil v prednji del vozila policije in odpeljal naprej v smeri Črenšovcev, ter nato v smeri avtoceste. Med vožnjo je voznik večkrat nenadoma zavrl ter zapeljal zvratno in trčil v prednji del vozila policije in med vožnjo trčil še v drugo službeno vozilo policije. Odrejena je bila uporaba sredstva za prisilno zaustavljanje motornih vozil - stingerja, katerega je sprva obvozil v naselju Beltinci, drugega pa pri uvozu na avtocesto Gančani prevozil. V nadaljevanju je s predrtimi pnevmatikami zaustavil vozilo v krožišču pred uvozom na avtocesto v smeri Maribora in peš pobegnil v neznani smeri. Kljub intenzivni iskalni akciji s strani policistov ni bil izsleden.

Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da je storilec v vozilu prevažal družino, 5 državljanov Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo s Hrvaško. V nesrečah je nastala materialna škoda. Tujka je pri vožnji zadobila poškodbe v obliki odrgnin. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

Voznik na znake policistov ni ustavil

Povzročil prometno nesrečo, nato peš pobegnil in v Avstriji prijavil tatvino vozila


21-letnik je stari znanec policije

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil neznani voznik osebnega avtomobila 21-letni državljan Velike Britanije. O dogodku so policisti takoj obvestili tuje varnostne organe. Naslednji dan, v soboto v jutranjih urah so bili policisti obveščeni, da je bil tujec prijet s strani avstrijskih varnostnih organov. Tujec je bil s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi priveden k preiskovalnemu sodniku kateri je zanj odredil pripor.

Državljan Velike Britanije je bil s strani policistov PU Murska Sobota že obravnavan 1. 4. 2021 in sicer je bil takrat s strani policistov PP Gornja Radgona prav tako zaustavljan, kar pa ni upošteval in s pospešeno vožnjo nadaljeval po avtocesti A5 v smeri Murska Sobote, kjer je povzročil prometno nezgodo in s kraja peš pobegnil. Naknadno je bil izsleden in so policisti zoper njega izvedli postopke zaradi kršitve več cestno prometnih prekrškov in povzročitve prometne nezgode.

Isto osebo so celjski kriminalisti obravnavali tudi v letu 2020, ko z osebnim avtomobilom ni zaustavil policistom, z agresivno vožnjo nadaljeval in se večkrat namerno zaletel v službeno vozilo policije ter peš pobegnil s skraja. Zoper njega je bila na ODT Maribor podana kazenska ovadba, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.



Več v Črna kronika