Verjetno poznate zgodbo o tornadu v Prlekiji (prvič in drugič), ko smo na našem portalu leta 2008 objavili fotomontažo tornada nad prleškimi bregovi. Takrat se je fotografija pojavila tudi na prodajnih mestih foto studijev ter na spletnem portalu in tiskanem časopisu iz Međimurja kot dokaz za tornado v naših krajih. Sedaj se je ta fotografija ponovno pojavila v članku na spletnem portalu Slovenskih novic in v tiskani izdaji časopisa.


V članku z naslovom Po Sloveniji bodo pustošili tornadi! novinar predstavlja zgodbo, da se bodo v Sloveniji začeli pojavljati tornadi zaradi trenutnih vremenskih razmer. Članek je podkrepljen s fotomontažo našega "tornada v Prlekiji". Pod fotografijo je sicer zapisan vir "www.prlekija.net", ki pa je napačen.

Fotografija nevihte je bila posneta 4. junija 2007 na Sp. Kamenščaku, tornado pa je bil dodan pozneje z obdelavo fotografije. Fotografija torej ni resnična, a se kljub temu pojavlja v različnih medijih, kot dokaz, da tudi v Sloveniji pustošijo tornadi.

Celotna zgodba:
Tornado v Prlekiji
Tornado v Prlekiji drugič

Morda vas zanima tudi


Komentarji

 1. MHA
  četrtek, 19. maj 2011 ob 21:47

  Ha ha ha Hahaha

 2. Pepek z brega
  petek, 20. maj 2011 ob 00:48

  Vuuhuu Vuuhuu Vuuhuu
  Temi se reče - "raziskovalno novinarstvo" .... Hjooj Hjooj

 3. Progress
  petek, 20. maj 2011 ob 04:19

  A že spet povzetek fotomontaže ? Zanimiva slika pač, bo jih potrebno še več narete.

 4. TUNČEK
  petek, 20. maj 2011 ob 08:26

  Hitro preštimaš, da je fotomontoža. Hahaha

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.