Ormoški policisti prijeli državljane Toga, Gane in Čada

Prijetih je bilo 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Prlekija-on.net, nedelja, 9. maj 2021 ob 09:45
Prijetih je bilo 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Prijetih je bilo 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Že v dopoldanskih urah včerajšnjega dne, so policisti na MP Gruškovje, na vstopu v državo, kontrolirali tovorno vozilo turških registrskih oznak, kjer je bilo že na prvi pogled videti, da je bila prerezana ponjava tovornega dela vozila. Sum, da so v vozilu migranti, se je potrdil s podrobnim pregledom tovornega dela vozila pod ponjavo, kjer so odkrili dva državljana Pakistana. Z njima so policisti izvedli predpisan postopek, po zaključku le tega pa sta oba bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

V popoldanskih urah pa so policisti PP Gorišnica v notranjosti države ustavili vozilo za prevoz potnikov, v katerem se je vozilo sedem državljanov Poljske, ki so prestopili državno mejo na mestu, kjer to ni dovoljeno, saj niso imeli ustreznih dokumentov za prestop meje na tem območju. Vsem sedmim tujcem so policisti izrekli globe, po končanem postopku pa so tujci nadaljevali pot v notranjost, saj so izpolnjevali pogoje za vstop v državo v smislu ukrepov za preprečitev epidemije koronavirusa.

Hitro za tem pa so policisti iste policijske postaje ustavili še osebni avtomobil, prav tako poljskih registrskih oznak, v katerem so se vozili štirje državljani Poljske, ki so tako kot prej navedenii, prestopili državno mejo na mestu, za katerega nimajo ustreznih dokumentov. Tudi tem Poljakom so policisti izrekli globe, nato pa so lahko nadaljevali pot v notranjost.

Okoli 21. ure zvečer pa so, prav tako policisti PP Gorišnica, v naselju Paradiž ustavili voznika osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak, v katerem sta se vozila mož in žena, oba državljana Bosne in Hercegovine, ki imata sicer urejen status tujcev v Sloveniji, prestopila pa sta državno mejo na mestu, za katerega nimata ustreznih dokumentov. Po končanem postopku sta jima bila izdana plačilna naloga po Zakonu o tujcih, ker pa sta prihajala iz območja, ki je uvrščeno na rdeč seznam držav, nista pa predložila dokazil o testiranju za koronavirus, jima je bila izdana tudi odločba o karanteni, ki jo morata prestajati na naslovu bivanja.

Nekaj čez eno uro ponoči pa so policisti PP Ormož, v neposredni bližini mejnega prehoda Presika, ujeli tri migrante, ko so ilegalno prestopili državno mejo. V postopku z njimi in ob prisotnosti prevajalca, je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Toga, Gane in Čada. Zoper vse tri migrante je bilo odrejeno zadržanje na podlagi Zakona o nadzoru državne meje, po končanem postopku pa čakajo na vrnitev hrvaškim varnostnim organom, katerim je že bila posredovana najava za vrrnitev vseh treh tujcev, prijetih neposredno ob državni meji.