Z donacijo Zvezi društev Moja Mura bodo pomagali pri obnovi Babičevega mlina

Njihovo zgodbo je podprl tudi Bunker iz Murske Sobote, ki bo prispeval kulinarično razvajanje za dve osebi.

Prlekija-on.net, torek, 25. maj 2021 ob 12:52
Babičev Mlin, foto: Simona Roudi

Babičev Mlin, foto: Simona Roudi

Restavracije širom Slovenije so se odločile, da ponovno odprtje proslavijo z dobrodelno noto in se pridružijo akciji Ta dobra večerja na pobudo CNVOS in regijskih stičišč nevladnih organizacij. Njihov cilj je zbrati čim več denarja za lokalne nevladne organizacije, ki spreminjajo družbo na bolje. Osem restavracij in ena trgovina so na svojih straneh na Facebooku svoje sledilce pozvale, naj izbrane nevladne organizacije podprejo s simboličnim prispevkom v višini 5 evrov, v ponedeljek, 31. maja, pa bo vsaka od njih izžrebala srečneža, ki ga bo za dobrodelnost nagradila z gurmanskim doživetjem za dve osebi.

Z Zvezo društev Moja Mura in Bunkerjem pomagajo pri obnovi Babičevega mlina na reki Muri

V pomurski regiji podpirajo zgodbo o Babičevem mlinu. Namreč z donacijo Zvezi društev Moja Mura bodo pomagali pri obnovi Babičevega mlina na reki Muri. Njihovo zgodbo je podprl tudi Bunker iz Murske Sobote, ki bo prispeval kulinarično razvajanje za dve osebi. Nagradna igra poteka na facebook profilu Bunkerja.

Bunker Murska Sobota
Bunker Murska Sobota

V akciji sodelujejo še restavracije iz Ljubljane, Maribora, Novega Mesta, Trbovelj, Brežic, Postojne in Črnega Kala in trgovina iz Kranja. Njihove nagradne objave so zbrane na www.vecerja.si. Uporabniki Facebooka se lahko za sodelovanje v dobrodelni akciji tako odločijo na podlagi bližine restavracije, njihove ponudbe, ali pa dobrodelnega namena sodelujočih nevladnih organizacij.

V ljubljanski Restavraciji Strelec so se povezali z Lunino vilo, v kateri bodo dečkoma, ki sta preživela spolno zlorabo, s terapevtskim procesom pomagali, da bosta zaživela lahkotnejše in srečnejše življenje.

Novomeška restavracija Fink & Situla je podprla lokalno Društvo za zaščito živali Novo mesto. Zbrani denar bodo porabili za nakup mlečne formule za sesne mačje mladiče, kakovostno hrano in veterinarsko oskrbo zavrženih mladičev.

Trboveljska Restavracija in kavarna K5 je združila moči z Območnim združenjem Rdečega križa Trbovlje, ki v okviru razdeljevalnice hrane Menažka vsak mesec pomaga približno 165 občanom. Z zbranim denarjem bodo kupili hrano za socialno ogrožene.

V brežiški Pivnici in Pivovarni Reset so priskočili na pomoč brežiški enoti Ozare, ki skrbi za osebe v duševni stiski. Z zbranim denarjem bodo svojim varovancem kupili karte za sprostitev na bazenu, ki je nekaterim od nas samoumevna, drugim pa predstavlja luksuz.

Postojnski Erasmus bo pomagal Zavodu Sopotniki. Njihovi prostovoljci so z brezplačnim prevozom pomagali že več kot 2700 starejšim osebam, ki živijo izven mestnih središč in večjih krajev. Donacije bodo namenili za nakup sopotniških jaken in majic, ki jih prostovoljci nosijo za boljšo prepoznavnost med starejšimi.

Mariborska Kooperativa Dame se je z Gostilnico Pri Damah pridružila akciji, da bi podprla Društvo Humanitarček. To bo denar porabilo za nakup toplih obrokov za starejše, ki si jih iz različnih vzrokov ne morejo privoščiti.

V portoroškem Hoba Cateringu so se odločili, da podprejo koprski Zavod Modri december, v katerem pomagajo osebam z avtizmom. Donacije bodo namenili za strokovno podporo otrokom z avtizmom in njihovim družinam.

Kranjska trgovina Krajček podpira Balkan River Defence v borbi za prosto tekočo Savo. Sava teče nezajezena le še med Ljubljano in Zidanim mostom, prav na tem odseku pa je trenutno načrtovanih deset hidroelektrarn, ki bi iz divje reke naredile niz mrtvih jezer.

Akcija traja do nedelje, 30. maja 2021, do polnoči. Pravila in pogoji za sodelovanje so objavljeni tukaj.

Bunker Murska Sobota



Več v Gospodarstvo