Dišalo je po najrazličnejših špargljevih jedeh

V Dolgi vasi se je odvil Dan špargljev in špargljevih jedi. Za začetnike pridelave špargljev v tem delu velja družina Radikon, katere predniki so prišli v Prekmurje s Primorske, in s seboj prinesli tudi šparglje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. maj 2021 ob 21:46
Dan špargljev in špargljevih jedi

Dan špargljev in špargljevih jedi

V soboto, 29. maja, so pred vaškim domom v Dolgi vasi že osmič izvedli prireditev Dan špargljev in špargljevih jedi, v organizaciji Krajevne Skupnosti in Kulturno-turističnega društva Jani Feher iz Dolge vasi. Letošnja prireditev se je iz znanih razlogov odvila v nekoliko skromnejši obliki, brez kulturnega in spremljajočega programa.

V Dolgi vasi prideluje šparglje na večjih površinah že šest pridelovalcev. Dolga vas je nedvomno postal kraj z največjo pridelavo špargljev v severovzhodnem delu Slovenije. Za začetnike pridelave špargljev v Dolgi vasi velja družina Radikon, katere predniki so prišli v Prekmurje s Primorske, in s seboj prinesli tudi šparglje.

Na prizorišču je dišalo po različnih jedeh, ki so bile pripravljene iz špargljev. Sveže šparglje in jedi pripravljene iz njih, kot so špargljev langoš, pečenice s šparglji, hamburger s šparglji, špargljeve njoke, palačinke iz špargljev, solato iz špargljev, šparglji oviti v slanino, panna cotta sladico s špraglji ter špargljeve miške, so na prireditvi pripravljale družine Radikon, Gomzi in Sarjaš.

Svoj pisker pa je pristavila tudi Krajevna skupnost Dolga vas, ki je obiskovalcem skuhala celo špargljev golaž.

Viktor Hranilović



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.


Več v Družabno