Igranje videoiger ima tudi pozitivne učinke!

Videoigre vseh vrst, različne igralne konzole in vedno nove naprave so v zadnjih letih preplavile tržišče. Kaj pa vi, jih igrate?

Aleksandra Papež, torek, 1. junij 2021 ob 18:58
Gregor Šalamun, foto: Nina Zorman

Gregor Šalamun, foto: Nina Zorman

Korona virus je med drugim prinesel porast prodaje videoiger in s tem za to potrebnih igralnih konzol ter drugih digitalnih naprav. »Pred epidemijo so bile pametne naprave predvsem v rokah mlajše populacije. Danes pa tudi naši stari starši preko njih spremljajo dnevne novice in kaj naročijo.« je prepričan Gregor Šalamun, kateremu videoigre predstavljajo vsakdan, saj mu je čas epidemije prinesel idejo za novo poslovno pot, na katero je pogumno stopil pred kratkim.

Servis igralnih konzol, izbor videoiger in dodatkov za igranje je združil v podjetju Zombi.si, ki je v Lenartu, nekaj novega. Gregor pa je za poslovalnico našel prostor v Mercator centru.

Raziskave pravijo, da videoigre igra kar 54 % prebivalcev Evrope, starih od 6 do 64 let. Vendar pa jih kljub širši sprejetosti še zmeraj spremljajo negativni poudarki. Le-ti vsekakor so - brez ustreznih usmeritev lahko posameznik videoigre čezmerno uporablja in postane z njimi celo zasvojen. Marsikdo pa ne ve, da uporaba konzol in drugih igralnih dodatkov pozitivno vpliva na finomotorične sposobnosti, poslušanje in raba tujega jezika v igrah je lahko podlaga za učenje le-tega, hkrati pa videoigre dokazano spodbujajo ustvarjalnost, vztrajnost, iskanje rešitev ter urijo spomin. »Tudi raziskave uglednih univerz po svetu poročajo o tem, da imajo videoigre tudi veliko pozitivnih učinkov.« doda Gregor Šalamun, ki sam z veseljem preizkuša videoigre, da jih lažje priporoča drugim.



Več v Družabno