Vabljeni na Salon Jeruzalem

Javna prezentacija prleške odličnosti v soboto, 11. junija

Prlekija-on.net, petek, 27. maj 2011 ob 09:271
Salon Jeruzalem 2010

Salon Jeruzalem 2010

Drugo soboto v juniju že deveto leto zapored prleški vinarji pripravljajo svoj praznik, na katerem ponudijo obiskovalcem najboljše, kar premorejo njihove kleti. V goste povabijo stroko, prijatelje, novinarje, sommelierje, gostince, umetnike in mednarodno priznane eksperte ter najboljše kuharske mojstre. Cilj je preprost. Svoja vina želijo družiti z najboljšim in najboljšimi.

Vinoljubci boste svoje čute razvajali v soboto 11. junija od 11. ure naprej, ko bodo vinarji  predstavili svoje zaklade, poklepetali z obiskovalci in poskrbeli za prijetno druženje. Izjemno strokovni spremljevalni program bo med drugim gostil člane Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije in SloVino Sommelier Cluba ter udeležence poletne šole Enološki dnevi za mlade. Salonski delavnici sta namenjeni prleškim sauvignonom, ki jih bo predstavila strokovnjakinja Tadeja Vodovnik Plevnik in vinskim dosežkom P&F. Angela Muir, Master of Wine iz Anglije, bo za obiskovalce strnila svoje vtise o salonskih vinih in o priložnostih za jeruzalemska vina na svetovnih trgih na vrhunskem predavanju v okviru Salona Jeruzalem. Dobra vina bi bila prikrajšana za odlično spremljavo, če ne bi Gregor Perdan, mladi chef restavracije Dvorca Jeruzalem za ta dan snoval presežkov visoke prleške kulinarike.

Letošnji Salon Jeruzalem se prične že v petek, 10. junija, 2011, z vrhunskim umetniškim dogodkom – koncertom Alenke Godec z spremljevalno skupino in vinsko spremljavo P&F. Koncert se bo odvil na platoju pred Dvorcem Jeruzalem, ki je tudi sicer osrednje prizorišče salona.

Podjetje Tondach že več let zapored uresničuje svojo povezanost z naravo in okoljem kot najvidnejši podpornik Salona Jeruzalem. Kulturno in izobraževalno društvo KELIH je lokalni partner in organizator salona. Strokovno podporo izvaja Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino.

Vinarjem uspeva iz leta v leto med jeruzalemske griče privabiti več in več obiskovalcev. Gostov, ki znajo ceniti kakovostno, pristno in okusno. Salon Jeruzalem je uspešna prireditev tudi zato, ker pri njegovi pripravi in izvedbi vinarji stopijo skupaj, zavedajoč se dejstva, da so njihove filozofije različne, tako kot je različen njihov slog vin. Že res, da eni pridelujejo le sladka vina posebnih kakovosti vse tja do suhega jagodnega izbora, drugi spet prisegajo na suha vina, pridelana s tehnološko naprednimi metodami. Vendar je najpomembnejše njihovo zavedanje, da prav vsi predstavljajo območje, od koder prihajajo. Salon Jeruzalem je pokazatelj raznovrstnosti okusov okoliških vinogradov.
Podroben program si poglejte na www.jeruzalem.slovino.com

Prisluhnite:

Predvajalnik


Predvajalnik



Kako je bilo lani? Preverite:
Perpetuum Jazzile - vokalna ekstaza za uvod v Salon Jeruzalem
Vinski in kulinarični užitki na Salonu Jeruzalem


Več v Družabno