Ormožanka Urška Kuharič po srebrni ekipni kolajni, še posamično bronasta

26-letna Ormožanka Urška Kuharič je najprej skupaj z Živo Dvoršak in Klavdijo Jerovšek postala evropska podprvakinja, nato še bronasta v posamični disciplini.

Prlekija-on.net, sobota, 5. junij 2021 ob 10:24
Objavil/a Urška Kuharič dne Četrtek, 03. junij 2021

Urška Kuharič je osvojila tretje mesto

Slovenska strelska reprezentanca na evropskem prvenstvu z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Osijeku dosega odlične rezultate. Del ekipe je tudi odlična strelka, 26-letna Ormožanka Urška Kuharič, ki je pred dnevi najprej skupaj z Živo Dvoršak in Klavdijo Jerovšek osvojila srebrno kolajno na ekipni tekmi z zračno puško, ki so s tem postale evropske podprvakinje.

Urška je nato v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška trojni položaj na 300 metrov s 1.151 krogi osvojila še bronasto kolajno. Zaostala je le za Švicarko Silvio Guignard Schnyder s 1.170 krogi in Švedinjo Elin Ahlin s 1.167 krogi.

Za še eno kolajno na prvenstvu je podkrbel najboljši slovenski strelec vseh časov 58-letni Rajmond Debevec, ki je v disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov osvojil bronasto kolajno.

300 metrov - disciplina 3x40: tretje mesto in prva osvojena posamična kolajna na evropskem prvenstvu! #slovenskavojska #postanivojak

Objavil/a Urška Kuharič dne Četrtek, 03. junij 2021


Več v Šport