V Ormožu pripravili orientacijski tek in kviz na prostem

Tek je udeležence vodil skozi Ormož in okolico z zanimivimi postanki, kjer so ekipno reševali naloge oz. odkrili svojo naslednjo destinacijo. V kvizu na prostem pa so odgovarjali na zanimiva vprašanja.

Prlekija-on.net, nedelja, 6. junij 2021 ob 10:04
Orientacijski tek v Ormožu

Orientacijski tek v Ormožu

Sproščanje ukrepov prinaša nove dogodke, enega izmed teh so s skupnimi močmi, v soboto 5. junija, organizirali RK Jeruzalem Ormož, Športna šola DADA, Timon Grabovac (QUIZ by Timon), KTV Ormož in Mladinski center Ormož. Šlo je za 2. orientacijski kviz, ki je v Ormožu v Športnem parku Mestna graba združil orientacijski tek in kviz na prostem, na voljo pa sta bili tudi hrana in pijača.

Dogodek se je pričel z orientacijskim tekom, kjer se je zbralo 14 ekip. Tek je udeležence vodil skozi Ormož in okolico z zanimivimi postanki, kjer so ekipno reševali naloge oz. odkrili svojo naslednjo destinacijo. Sodelujoči so morali obiskati šest kontrolnih točk (kapela Wilhelm v parku, lovska opazovalnica pri Dolgi lesi, parkirišče pri bivši TSO, gasilski poligon na vrhu stolpa, nadvoz ormoške obvoznice ter parkirišče pri pokopališču), ki so jih morali po določenem vrstnem redu v najkrajšem možnem času obiskati ter se nato vrniti nazaj v Mestno grabo.

Na vsaki kontrolni točki je nadzornik ekipi potrdil prihod na točko, najhitrejša ekipa pa je prejela največ točk. Na kontrolnih točkah so prejeli tudi dodatna vprašanja, ki so ekipi lahko prinesla še dodatne točke, med samim tekom pa je ekipa lahko naredila tudi čimbolj izvirno skupno fotografijo. Sodelovala je lahko ekipa z največ petimi člani, v omejitev pa niso bili vključeni otroci mlajši od 14 let.

Sledil je kviz na prostem, ki ga je pripravil Timon Grabovac. Težavnost kviza je bila bolj primerna za odraslo publiko, a se je našlo tudi nekaj vprašanj, kjer so bili osnovnošolci večji strokovnjaki, kot njihovi starši.

Nagrade so osvojili skupni zmagovalci teka in kviza, zmagovalni ekipi posamezno in skupina, kateri je uspelo narediti najbolj izvirno skupinsko fotografijo tekom orientacijskega teka. Ekipa, ki je tekmovala tako na kvizu kot orientacijskem teku je imela možnost osvojiti glavno nagrado in naziv glavnega zmagovalca orientacijskega kviza.

Foto: Špela Jambriško



Več v Družabno