Pionirji in mladinci PGD Bolehnečici odlični na državnem gasilskem tekmovanju v Celju

Za prva mesta zmanjkal kanček sreče.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. junij 2021 ob 13:45
PGD Bolehnečici na državnem tekmovanju

PGD Bolehnečici na državnem tekmovanju

Vas Bolehnečici, ki se nahaja v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, je znana po svoji povezanosti, medsosedski pomoči, druženju in marsikateri skupni akciji.

V zadnjih letih pa smo znani tudi po dobrem delu z mladimi gasilci. Čeprav je v vasi le nekaj čez 30 hišnik številk, imamo pionirsko, mladinsko in člansko A gasilsko desetino. Mentor vsem je Aljaž Žunič, pri delu pa mu pomagata Denis Slavič in Matevž Žunič. Njihova zagnanost, pristop, način dela, ustrezna motivacija in prava spodbuda se kažejo v odličnih rezultatih, ki jih vse tri ekipe dosegajo. Mladi zmorejo, če imajo pravega motivatorja, ki jih spodbuja in cilj, ki ga želijo doseči.

Kot pomurski prvaki med mladinci in podprvaki med pionirji za preteklo leto so se oboji uvrstili na državno tekmovanje, ki je potekalo na atletskem stadionu v Celju, 5. in 6. junija letos.

A še mesec dni nazaj nismo vedeli, ali bo le to organizirano ali ne. Vaje in treningi niso bili dovoljeni vse leto, sproščeni so bili komaj v mesecu maju. Ni nam bilo težko: če se je le dalo, smo trenirali večkrat na teden, a žal je naše treninge krojilo slabo vreme, predvsem dež. Imeli smo tudi poškodbo, tako da smo zadnji hip morali menjati Ivo.

Bolj se je bližal junij, bolj sta rasli naša zagnanost in pričakovanje. Zmoremo.

Ponosni in veseli smo bili povezanosti in pripravljenosti naših mladih ekip.

Obe ekipi, starši, župan občine Anton Slana, smo se odpravili proti Celju. Naši mladi tekmovalci so si zaslužili našo podporo.
S pomočjo sponzorjev, vaščanov, GZ Sveti Jurij ob Ščavnici in Občine Sveti Jurij ob Ščavnici smo tekmovalce glasno spremljali v živo, kar je opazil tudi uradni napovedovalec in kamere: vsi smo imeli enotne majice, transparent, zastavo občine in glasbo, ob kateri smo peli in navijali. Bilo nas je preko petdeset. Uradni napovedovalec je naše korektno navijanje večkrat pozdravil.

NAŠI EKIPI, KI STA PRVIČ SODELOVALI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU, STA DOSEGLI ODLIČNE REZULTATE: mladinci so bili 7., pionirji pa 11. v državi. Rahle napakice so jim prinesle kazenske točke, ki so jih oddaljile od prvih mest, saj so mladinci dosegli prvi čas štafete, kljub enemu padcu in drugi čas pri vaji. Zanimivost: bili smo mešana ekipa, fantje in dekleta. Pionirji pa so pri vaji z vedrovko dosegli 3. čas, pri štafeti pa 4. Tudi pionirje sestavlja mešana ekipa deklic in dečkov.

Kljub temu je bilo za vse nas, to velikanski uspeh. Majhno društvo, a veliko srce, povezanost in motivacija za naprej. Zmanjkalo nam je malo športne sreče.

Čestitke in uspešno naprej.

Vse rezultate si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Besedilo: Breda Žunič
Foto: Studio Wolf, Marko Wolf s.p.



Več v Kultura in izobraževanje