Jani Ivanuša dobil opomin. Jelinčič: »Kretenizem.«

Kolegij predsednika Državnega zbora je prvič po sprejetju poslanskega etičnega kodeksa obravnaval predloga za presojo o kršitvah in pravil. V enem primeru so poslancu izrekli opomin brez javne objave.

Prlekija-on.net, sreda, 9. junij 2021 ob 20:17

Ali je Zorčič izgubil kompas?

Objavil/a Zmago Jelinčič Plemeniti dne Sreda, 09. junij 2021

Jelinčič je bil oster

Kolegij predsednika Državnega zbora (DZ), je prvič po sprejetju poslanskega etičnega kodeksa obravnaval predloga za presojo o kršitvah in pravil. Po en predlog za presojo o kršitvah kodeksa sta podala predsednik DZ-ja Igor Zorčič in podpredsednik DZ-ja Jože Tanko. V enem primeru so poslancu izrekli opomin brez javne objave. DZ ni razkril imen, a je predsednik SNS-a Zmago Jelinčič Plemeniti na Twitterju zapisal, da gre za njihovega poslanca Janija Ivanušo.

"Norci v DZ: Jani Ivanuša je bil na tajni seji kaznovan, ker so mu policaji namestili, da je pihal, Kordiša pa niso kaznovali. Torej, kdor se hoče norčevati iz države, predsednika, Slovenije... lahko to počne po mili volji !?," je zapisal Jelinčič na Twitterju. Na svojem Facebook profilu je objavil tudi videoposnetek, kjer je bil še bolj oster ter med drugim povedal, da je etični kodeks "neko s*anje brez vezno. SNS tega etičnega kodeksa niti ne priznava, niti nismo pristopili k njemu in podpisali." Ob tem je izrekel še nekaj ostrih besed ter zaključil govor: "kretenizem." Video si lahko ogledate zgoraj.

Policisti so ustavili poslanca

Prleški poslanec vozil pod vplivom alkohola


Kot je znano, je policija aprila v Ormožu ustavila Ivanušo, ko je vozil pod vplivom alkohola. Jelinčič je že takrat povedal, da je prepričan, da je pri tem "šlo za zasedo in maščevanje komandirja policijske postaje Ormož, ki mu je poslanec pred nekaj meseci postavil poslansko vprašanje v zvezi z njegovim delom."

Jelinčič je takrat za STA še povedal, da je poslanec imel namen le umakniti avtomobil s prireditvenega prostora in se zatem s taksijem odpeljati domov. Takoj zatem pa ga je po Jelinčičevih navedbah čakala policija. Alkotest je pokazal, da je bil poslanec Ivanuša pod vplivom alkohola, dobil je kazenske točke in bo plačal kazen, je še pojasnil Jelinčič.

Policija je takrat odgovorila, da zanikajo navedbo, da je šlo v postopku za maščevanje vodstva policijske postaje. "V izvedenem policijskem postopku je bila ta oseba enako obravnavana kot vsaka druga v takih okoliščinah", so takrat pojasnili.

Ko vozite, ne pijte alkohola

Policija: Zanikamo navedbo, da je šlo v postopku za maščevanje vodstva policijske postaje.




Več v Politika