Pester dan kulture ob 2. prazniku Občine Ormož

Po mestu so odmevali glasovi pevcev in inštrumentov, vseskozi pa so na prizorišču bili prisotni tudi člani LIKUDO, ki so dogajanje poskušali ujeti na platno.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. junij 2021 ob 15:09
Dan kulture v Ormožu

Dan kulture v Ormožu

V nedeljo, 20. junija, je v sklopu 2. praznika Občine Ormož potekal Dan kulture. Po mestu so odmevali glasovi pevcev in inštrumentov, vseskozi so na prizorišču bili prisotni tudi člani likovno kulturnega društva Ormož - LIKUDO, ki so dogajanje poskušali ujeti na platno.

Že dopoldan so potekali slovenski dnevi knjige v knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož, odprtje razstave Ormož na braniku 1991 ter retrospektivna razstava članov likovnega društva Ormož - LIKUDO v Grajski pristavi.

Proslava ob občinskem prazniku Občine Ormož

Na proslavi ob občinskem prazniku Občine Ormož podelili plakete in naziv častna občanka


Na ploščadi pred Grajsko pristavo pa popoldan potekal Festival godb/pihalnih orkestrov ob razširjenem Tednu ljubiteljske kulture 2021 ter predstavitev kulturnih društev, nastop folklornih in vokalnih skupin. Predstavili so se Godba veteranov Štajerske Ervina Hartmana, Slovenskogoriški pihalni orkester KD MOL Lenart, Pihalni orkester Glasbene šole Ormož, Moški pevski zbor KŠD Dobrava, Vokalna skupina Tisa KD Simon Gregorčič Velika Nedelja, Vokalna skupina Oslüšari KD Osluševci, Ljudski godci Stori čehoki KD Podgorci, Folklorna skupina KD Podgorci, Vokalna skupina Septima KD Ormož ter Trobilni kvintet KD Ormož

Po nastopih je potekala še baletna predstava Pepelka v izvedbi baletnega oddelka Glasbene šole Ormož.

Foto: Špela Jambriško



Več v Kultura in izobraževanje