Ljutomerski hotel po več letih spet sprejel prve goste

Hotel se je ponovno odprl šele nekaj dni nazaj in začel sprejemati prve goste, tokrat pod imenom Garni hotel Jeruzalem.

Prlekija-on.net, petek, 25. junij 2021 ob 07:511
Garni hotel Jeruzalem

Garni hotel Jeruzalem

Novembra lani smo poročali, da ima ljutomerski hotel novega lastnika. Takrat je nosil še ime Hotel Stela, še pred tem pa vsem dobro znano ime Hotel Jeruzalem. Hotel, ki je v zadnjem desetletju bil večkrat zaprt in ponovno odprt, je sameval od leta 2017, sedaj pa je le nekaj dni ponovno odprt. Tokrat pod imenom Garni hotel Jeruzalem, nova lastnika objekta pa sta Slavko Jelen iz Lukavcev in Branko Klajnčar iz Noršincev. Omenjena sta ustanovila podjetje Hotel Ljutomerčan d.o.o., katero je lani kupilo objekt od Sava hotels and resorts. Hotel sta nato dala v najem Doris Jelen, ki nam je povedala tudi več podrobnosti o sami ponudbi in načrtih v prihodnosti.

Doris, ki trenutno opravlja tudi doktorat iz turizma in to področje torej dobro pozna, nam je povedala, da lastnika iščeta še najemnike za nekatere druge dele objekta, prostore stare slaščičarne in kavarne. S turizmom se podjetje Hotel Ljutomerčan ne bo ukvarjalo, zato sta Doris in njen oče Slavko skupaj odprla podjetje Garni hotel Jeruzalem d.o.o., ter začela oživljati turistično oziroma hotelirsko dejavnost pod imenom Garni hotel Jeruzalem.

Hotel v Ljutomeru

Ljutomerski hotel ima novega lastnika


Garni hotel Jeruzalem

Hotel že sprejel prve goste

Hotel se je odprl šele nekaj dni nazaj in začel sprejemati prve goste, nam pove Doris in doda, da se stvari počasi postavljajo na svoje mesto, saj ravno zaključuje še z zadnjimi podrobnostmi, zato se bo v naslednjih dneh pričela tudi bolj posvečati promociji in sami ponudbi.

Zanimalo nas je, kakšna bo ponudba hotela, ali bo na voljo restavracija, slaščičarna, bar, terasa, konferenčne dvorane.. kot je bilo v preteklosti in ali bo ta ponudba na voljo tudi za dnevne goste. "Hotel je Garni, to je vrsta hotela, katere osnovna storitev je prenočevanje z zajtrkom, tako da restavracije za sedaj še ne bo," nam je povedala Doris. "Prenovili smo dvorano, notranjo teraso, uredili zunanjo teraso, sobe pobelili... Objekt ima skupaj 43 sob, trenutno imam jaz v najemu prvo etažo (20 sob, sejni sobi, dvorano, dve terasi), se pravi bo hotel v začetku deloval v tem obsegu. So pa sobe enoposteljne, dvoposteljne, dvoposteljne superior in suita," pa nam je Doris odgovorila na vprašanje, če je bil hotel v preteklih mesecih prenovljen ter koliko sob trenutno ponujajo.

V hotelu se bodo usmerili tudi v športni in poslovni turizem

Zanimalo nas je tudi, ali se bodo v hotelu odvijale kakšne prireditve ali druga dogajanja za popestritev centra mesta in kakšni so načrti za prihodnost. "V hotelu se bo definitivno veliko dogajalo. Idej je res ogromno. Organizirali se bodo izleti, izvajale prireditve. Usmerili se bomo tudi v športni in poslovni turizem. Povezali z drugimi turističnimi ponudniki, občino ter lokalnim prebivalstvom. Zaključila sem ravnokar tudi akademijo za organizatorje porok, tako da se bo hotel uveljavljal tudi v tej smeri," nam je še pojasnila najemnica Doris Jelen.

Ljutomerski hotel tako pričenja novo poglavje pod novim imenom in verjamemo, da se mu po več letih samevanja, tako obetajo lepši časi.

Garni hotel Jeruzalem



Več v Gospodarstvo