Ljutomerski hotel ima novega lastnika

Hotelu, ki je v zadnjem desetletju bil večkrat zaprt in ponovno odprt, ter sameva od leta 2017, se tako verjetno obetajo lepši časi.

Prlekija-on.net, petek, 27. november 2020 ob 16:081
Hotel v Ljutomeru

Hotel v Ljutomeru

Občina Ljutomer sporoča, da ima ljutomerski hotel novega lastnika. Hotelu, ki je v zadnjem desetletju bil večkrat zaprt in ponovno odprt, ter sameva od leta 2017, se tako verjetno obetajo lepši časi. "V prleški prestolnici se v kratkem tako obeta, da bo mestni hotel ponovno zaživel. Prlekija bo tako dobila dodatne, prepotrebne namestitvene kapacitete, saj je turistov iz leta v leto več, povpraševanje po nočitvah v naši občini pa je vedno večje," so ob tem sporočili.

Lastnik hotela je Sava Turizem d.d., katere smo tudi sami lani septembra, ko se je govorilo o novem najemniku in prodaji, povprašali ali se mogoče hotel namerava prodati. Takrat so nam zatrdili, da hotel nima nobenega najemnika, v njihovem načrtu pa tudi ni bilo, da bi se hotel prodajal. Tokrat so nam na poizvedovanja o prodaji odgovorili: "V družbi Sava Turizem d.d. skladno s svojo strategijo nenehno spremljamo investicijske priložnosti, tako v okviru investicijskih kot dezinvesticijskih. Do realizacije poslov le-teh ne komentiramo."

Ljutomerski hotel in osvetljeni balkoni

V ljutomerskem hotelu več noči svetile luči. Preverili smo, kaj se dogaja.


V zadnjih letih večkrat zaprt in ponovno odprt

Hotel je 1. junija 2009 že enkrat zaprl svoja vrata, nato se je po štiri mesečnem neobratovanju ponovno odprl. Lastniki hotela so takrat z novim upravljalcem sklenili najemno pogodbo o upravljanju hotela, novi najemnik ljutomerskega hotela pa je takrat postalo podjetje Celovite Storitve iz Maribora. Podjetje je z najemno pogodbo prevzelo upravljalsko funkcijo nad delovanjem hotela kot tudi operativno izvedbo posameznih storitev ter vse zaposlene v hotelu, ki so bili po zaprtju razporejeni v Terme Radenci in Terme Banovci.

Hotel je nato obratoval dobri dve leti, preden je najemnik zaradi slabih pogojev obratovanja hotel vnovično zaprl. Takrat so imeli tudi probleme s pokvarjeno pečjo na centralno ogrevanje, kar je imelo za posledico, da so prostore morali ogrevati z električnimi radiatorji, sobe pa so bile mrzle in ni bilo tople vode. Takratnemu najemniku se z lastnikom ni uspelo dogovoriti o nujnih posodobitvah in popravilih, zato se je hotel ponovno zaprl.

Takrat, med leti 2009 in 2011, je hotel na zadnje tudi dokaj uspešno obratoval. Hotel je nato ponovno sameval do leta 2014, zadnji najemnik hotela pa je bila družba Sastela, ki je 1. januarja 2014 sklenila triletno najemno pogodbo z lastnikom. Hotel je nato pričel obratovati spomladi istega leta, s spremenjenim imenom, dolgoletno ime Hotel Jeruzalem je nadomestilo ime Hotel Stela. A tudi spremenjeno ime hotelu ni povrnilo slovesa, ki ga je nekoč imel. Leta 2018 naj bi se sicer oglasil ponudnik, domačin, in je obstajalo upanje, da bi se v hotelu nazaj vzpostavila ponudba prenočišč za turiste. Iz tega nato ni bilo nič in hotel še je naprej sameval in propadal.

Hotel nekoč kot center družabnega življenja meščanov in občanov

Hotel je bil leta 2006 popolnoma prenovljen, premore 3 zvezdice, razpolaga pa s 43 dvoposteljnimi in enoposteljnimi sobami z 81 ležišči. Sobe so takrat bile opremljene s klimo, tušem in WC-jem, sušilcem za lase, telefonom, TV-jem, dodatnim ležiščem za otroka in večinoma balkonom, v hotelu je tudi kavarniški del in restavracija, obratovala je tudi slaščičarna.

Sam hotel je bil sicer zgrajen v 70. letih prejšnjega stoletja, in je dolgo časa bil center družabnega življenja meščanov in občanov, saj je v njem obratovalo tudi kegljišče, precej gostov pa so privabljale tudi druge atraktivne prireditve.

Ljutomerski hotel ima novega lastnika! Hotel Jeruzalem, nekoč ponos mesta Ljutomer, je končno dobil novega lastnika....

Objavil/a Občina Ljutomer dne Petek, 27. november 2020
Ljutomerski hotel sameva (in propada)...

Kaj bo z ljutomerskim hotelom?




Več v Gospodarstvo