V ljutomerskem hotelu več noči svetile luči. Preverili smo, kaj se dogaja.

Slišali smo številne govorice, da naj bi hotel bil prodan ter tudi, da naj bi v hotel vozili tujce, ki nezakonito prestopajo mejo na našem območju, ki naj bi nato tam prenočevali. In kaj se zares dogaja?

Prlekija-on.net, torek, 24. september 2019 ob 19:261
Ljutomerski hotel in osvetljeni balkoni

Ljutomerski hotel in osvetljeni balkoni

V minulih dneh se je na nas obrnilo več občanov in občank Ljutomera, ki so nam povedali, da so na ljutomerskem hotelu več večerov zapored bile prižgane luči. Razsvetljeni so bili vsi balkoni, luči pa naj bi svetile tudi v nekaterih sobah. Ob tem smo slišali tudi številne govorice, da naj bi hotel bil prodan ter tudi, da naj bi v hotel vozili tujce, ki nezakonito prestopajo mejo na našem območju, ki naj bi nato tam prenočevali.

Z vprašanji smo se tako obrnili na Sava Turizem d.d., ki je lastnik hotela. Od tam nam je Ana Praprotnik iz PR službe sporočila, da se je "v hotelu v Ljutomeru zgodila tehnična napaka, ki je za sabo potegnila tudi avtomatski prižig luči. Napako smo odpravili." V telefonskem pogovoru nam je zanikala tudi, da bi se v hotelu karkoli dogajalo v zvezi s prenočevanjem ljudi. Ob tej priložnosti smo povprašali tudi, ali ima hotel najemnika ali se mogoče hotel namerava prodati. Povedala nam je, da hotel trenutno nima nobenega najemnika, v njihovem načrtu pa tudi ni, da bi se hotel prodajal. Zadnji najemnik hotela je sicer bila družba Sastela, ki je 1. januarja 2014 sklenila triletno najemno pogodbo z lastnikom. Hotel je nato pričel obratovati spomladi istega leta, s spremenjenim imenom, dolgoletno ime Hotel Jeruzalem je nadomestilo ime Hotel Stela. A tudi spremenjeno ime hotelu ni povrnilo slovesa, ki ga je nekoč imel.

O tem, kaj bo z ljutomerskim hotelom, smo pisali že lani oktobra, ko je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, na eni izmed novinarskih konferenc na vprašanje o hotelu odgovorila, da se je oglasil ponudnik, domačin, in so upali, da bi se v hotelu nazaj vzpostavila ponudba prenočišč za turiste, kar bi glede na rast prihoda le-teh tudi potrebovali. Iz tega nato ni bilo nič in hotel še naprej sameva in propada...

Hotel kot center družabnega življenja meščanov in občanov

Hotel je bil sicer leta 2006 popolnoma prenovljen, premore 3 zvezdice, razpolaga pa s 43 dvoposteljnimi in enoposteljnimi sobami z 81 ležišči. Sobe so takrat bile opremljene s klimo, tušem in WC-jem, sušilcem za lase, telefonom, TV-jem, dodatnim ležiščem za otroka in večinoma balkonom, v hotelu je tudi kavarniški del in restavracija, obratovala je tudi slaščičarna.

Sam hotel je bil sicer zgrajen v 70-letih prejšnjega stoletja, in je dolgo časa bil center družabnega življenja meščanov in občanov, saj je v njem obratovalo tudi kegljišče, precej gostov pa so privabljale tudi druge atraktivne prireditve.



Več v Gospodarstvo