Kaj bo z ljutomerskim hotelom?

Oglasil naj bi se domačin, ki skuša hotel ponovno oživeti, omenjal se je tudi dom za ostarele, oživitev hotela pa postaja tudi predvolilna tema...

Prlekija-on.net, torek, 30. oktober 2018 ob 18:18
Ljutomerski hotel sameva (in propada)...

Ljutomerski hotel sameva (in propada)...

Hotel v Ljutomeru na Glavnem trgu, je v zadnjih desetih letih večkrat menjal najemnika, posledično se je tudi večkrat zaprl ter ponovno odprl. Na zadnje so se vrata hotela zaprla lani, dokončno septembra, ko je svoja vrata zaprla tudi slaščičarna.

Zadnji najemnik hotela je bila družba Sastela, ki je 1. januarja 2014 sklenila triletno najemno pogodbo z lastnikom Hotela, družbo Sava turizem. Hotel je nato pričel obratovati spomladi istega leta, s spremenjenim imenom, dolgoletno ime Hotel Jeruzalem je nadomestilo ime Hotel Stela. A tudi spremenjeno ime hotelu ni povrnilo slovesa, ki ga je nekoč imel.

Hotel se je zapiral in odpiral...

Hotel je 1. junija 2009 že enkrat zaprl svoja vrata, nato se je po štiri mesečnem neobratovanju ponovno odprl. Lastniki hotela so takrat z novim upravljalcem sklenili najemno pogodbo o upravljanju hotela, novi najemnik ljutomerskega hotela pa je takrat postalo podjetje Celovite Storitve iz Maribora. Podjetje je z najemno pogodbo prevzelo upravljalsko funkcijo nad delovanjem hotela kot tudi operativno izvedbo posameznih storitev ter vse zaposlene v hotelu, ki so bili po zaprtju razporejeni v Terme Radenci in Terme Banovci.

Težave z ogrevanjem

Hotel je nato obratoval dobri dve leti, preden je najemnik zaradi slabih pogojev obratovanja hotel vnovično zaprl. Takrat so imeli tudi probleme s pokvarjeno pečjo na centralno ogrevanje, kar je imelo za posledico, da so prostore morali ogrevati z električnimi radiatorji, sobe pa so bile mrzle in ni bilo tople vode. Takratnemu najemniku se z lastnikom ni uspelo dogovoriti o nujnih posodobitvah in popravilih, zato se je hotel ponovno zaprl.

Takrat, med leti 2009 in 2011, je hotel na zadnje tudi dokaj uspešno deloval. Tudi mi in naši partnerji smo takrat z najemnikom hotela odlično sodelovali in tam prirejali stand up večere Vstani gor Lotmerk, ki so vedno do zadnjega kotička napolnili restavracijo oz. teraso hotela in tudi sicer se je v hotelu skoraj vsak konec tedna kaj zanimivega dogajalo.

Hotel je nato ponovno sameval do leta 2014, ko ga je najelo zgoraj omenjena družba Sastela, katere lastnik je takrat poudaril, da priložnost vidi v številnih dogodkih, ki jih gosti Ljutomer in okolica in ki pritegnejo množico obiskovalcev iz drugih slovenskih krajev ter tudi tujine.

Dom za starejše občane?

V zadnjem času so se pojavile tudi govorice, da naj bi se hotel spremenil v dom za starejše občane, a je to zelo malo verjetno, saj je hotel v centru mesta in na lokaciji, kjer se večkrat odvijajo prireditve tudi pozno v noč. Med drugim pa je tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, na zadnji novinarski konferenci na vprašanje o hotelu odgovorila, da se je oglasil ponudnik, domačin, in upajo, da se bo v hotelu nazaj vzpostavila ponudba prenočišč za turiste, kar bi glede na rast prihoda le-teh tudi potrebovali. Do takrat pa hotel sameva (in propada)...

Olga Karba:

Hotel kot center družabnega življenja meščanov in občanov

Hotel je bil sicer leta 2006 popolnoma prenovljen, premore 3 zvezdice, razpolaga pa s 43 dvoposteljnimi in enoposteljnimi sobami z 81 ležišči. Sobe so opremljene s klimo, tušem in WC-jem, sušilcem za lase, telefonom, TV-jem, dodatnim ležiščem za otroka in večinoma balkonom, premore tudi kavarniški del in restavracijo, v hotelu je obratovala tudi slaščičarna.

Sam hotel je bil sicer zgrajen v 70-letih prejšnjega stoletja, in je dolgo časa bil center družabnega življenja meščanov in občanov, saj je v njem obratovalo tudi kegljišče, tudi druge atraktivne prireditve so privabljale precej gostov.

Oživitev hotela pa postaja tudi predvolilna tema, tako da bomo o tem v prihodnjih dneh še verjetno kaj slišali...



Več v Gospodarstvo