Hotel Jeruzalem znova zaprl svoja vrata

27. novembra je ljutomerski hotel zopet zaprl svoja vrata

Prlekija-on.net, sreda, 30. november 2011 ob 13:0020
Po dobrih dveh letih obratovanja je ljutomerski hotel Jeruzalem znova zaprt. Po tem, ko ga je jeseni leta 2009 lastnik Zdravilišče Radenci d.o.o. oddalo v upravljanje podjetju Celovite Storitve d.o.o. iz Maribora, je hotel obratoval le dobri dve leti, preden je najemnik zaradi slabih pogojev obratovanja (verjetno tudi zaradi slabe gospodarske situacije) hotel vnovično zaprl.

Kot smo že poročali, je situacija bila že dlje časa negotova, pogajanja med lastniki in najemnikom pa torej niso obrodila sadov, kar je lahko žalostna novica, tako za meščane Ljutomera, kot tudi za morebitne goste.

Hotel je bil sicer leta 2006 popolnoma prenovljen, premore 3 zvezdice, razpolaga pa s 43 dvoposteljnimi in enoposteljnimi sobami s 81 ležišči. Sobe so opremljene s klimo, tušem in WC, sušilcem za lase, telefonom, TV, dodatnim ležiščem za otroka in večinoma balkonom, seveda pa premore tudi kavarniški del in restavracijo, do zaprtja v juniju 2009 pa je v hotelu obratovala tudi slaščičarna.

Sam hotel je bil sicer zgrajen v 70-letih prejšnjega stoletja, in je dolgo časa bil center družabnega življenja meščanov in občanov, saj je v njem obratovalo tudi kegljišče, pa tudi druge atraktivne prireditve (dnevi srbske kuhinje) so privabljale precej gostov.

Nadaljnja usoda edinega ljutomerskega hotela je tako negotova in ob tako slabi gospodarski situaciji (še posebej v Prlekiji) tudi zaskrbljujoča!


Več v Gospodarstvo