Na Krapju trčili kolesarki, ena se je huje poškodovala

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je povzročiteljica pred vožnjo uživala alkoholne pijače.

Prlekija-on.net, sobota, 3. julij 2021 ob 09:06
Na Krapju sta trčili kolesarki (simbolična fotografija)

Na Krapju sta trčili kolesarki (simbolična fotografija)

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, prijeli šest tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način, pridržali dve osebi in šest primerov povoženja divjadi.

Ob 13.45 je v naselju Krapje kolesarka, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v pred seboj vozečo kolesarko. Pri tem sta obe padli po vozišču. V bolnišnici je bilo ugotovljeno, da je povzročiteljica utrpela hudo telesno poškodbo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je pred vožnjo uživala alkoholne pijače.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, goljufijo in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj, ki se kljub opozorilom policistom ni hotel pomiriti in je nadaljeval s kršitvijo, je bil pridržan. Pridržan je bil tudi voznik osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Ljutomerski policisti so pri nedovoljenem vstopu v Slovenijo prijeli šest tujcev. Po postopku bodo vrnjeni hrvaškim mejnim organom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.



Več v Črna kronika