V ZD Ljutomer izredno zadovoljni z odzivom prebivalstva na množično cepljenje

Sporočajo, da so se številni odzvali povabilu na množično cepljenje v Zdravstvenem domu Ljutomer, cepil se je tudi direktor doma.

Prlekija-on.net, torek, 6. julij 2021 ob 20:46
Cepil se je tudi direktor ZD Ljutomer Boštjan Pihlar

Cepil se je tudi direktor ZD Ljutomer Boštjan Pihlar

V Zdravstvenem domu Ljutomer so že drugi torek zapored izvedli množično cepljenje za vse prebivalce na področju njihovega ZD-ja. Vsi, ki prihajajo na množično cepljenje, seveda lahko k cepljenju pristopijo brez predhodnega naročanja, izbirajo pa lahko med cepivi Pfizer, AstraZeneca in Janssen, sporočajo iz ZD Ljutomer, od koder nam sporočajo tudi, da so z odzivom na njihovo povabilo izredno zadovoljni, saj se je v obeh terminih v teh dveh tednih, cepljenju odzvalo blizu 300 ljudi.

V zdravstvenem domu bodo s temi cepljenji nadaljevali tudi vse naslednje torke od 12. do 16. ure. Še vedno pa se lahko ljudje prijavljajo tudi preko aplikacije Zvem ali pa preko info točke Zdravstvenega doma Ljutomer in bodo na cepljenje poklicani takoj ob prvem izvajanju cepljenja.

ZD Ljutomer

Dodaten termin množičnega cepljenja v ZD Ljutomer


Direktor ZD Ljutomer, Boštjan Pihlar, ki se je po prebolelosti tudi sam tokrat cepil, nam je o razlogih za svojo odločitev povedal: "Na vseh nas je odgovornost, da poskrbimo za preprečitev nadaljnjega širjenja virusa ter s tem naredimo tudi sami korak k temu, da ne bomo spet doživljali omejitev in zaprtja na celotnem področju družbenega življenja, kot se to ponovno napoveduje za jesenski čas. Obenem smo pred dopustniškimi časi, ko nam cepljenje prinese tudi privilegij enostavnejšega prehajanja mej in pa odvzame obveznost nenehnega testiranja, s katerim se moramo izkazovati skorajda na vsakem koraku. Na našem področju smo s precepljenostjo pod slovenskim povprečjem, vsi skupaj pa še daleč od željenega odstotka. Le z dvigom precepljenosti se lahko nadejamo mirne jeseni, v nasprotnem primeru žal ne in če me vprašate kot direktorja zdravstvenega doma, je zadnje kar si želim, iti še enkrat skozi vse to, kar smo v ZD-ju prestajali v zadnjih mesecih. Zato si v ZD Ljutomer res prizadevamo, da bi se cepilo čim več ljudi in v sled tega smo seveda veseli sprostitev in olajšanja dostopnosti do cepljenja, ki se je pokazala kot prava poteza. Istočasno smo dogovorjeni za pomoč tudi z mobilno ekipo NIJZ, ki bo že ta teden izvajala cepljenje v občini Križevci. Naj bo to tudi vabilo in vzpodbuda za vse, ki se še odločajo."



Več v Gospodarstvo