Pijan povzročil prometno nesrečo in peš odšel s kraja

Povzročitelj prometne nesreče je s kraja peš odšel, a so ga policisti prijeli. Ugotovili so, da je imel v organizmu 1,30 mg/l alkohola ter da nima vozniškega dovoljenja.

Prlekija-on.net, sreda, 7. julij 2021 ob 12:12
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Sinoči, malo pred 21.30, se je na Ptujski cesti v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje telesno poškodoval 25-letni voznik osebnega avtomobila. Prometno nesrečo je povzročil 30-letni voznik osebnega avtomobila, avstrijski državljan, ki je v križišču s Špelino ulico izsilil prednost prej opisanemu vozniku, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. Poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Povzročitelj prometne nesreče je s kraja peš odšel proti centru mesta, a so ga policisti blizu hitre ceste H2 prijeli. Ugotovili so, da je imel v organizmu 1,30 mg/l alkohola. Odredili so mu tudi strokovni pregled v UKC Maribor. Zraven tega so policisti ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja.

Po usmeritvah dežurnega državnega tožilca bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Hudo poškodovan motorist

Včeraj, nekaj po 15. uri, sta po regionalni cesti, iz smeri Slovenske Bistrice proti Mariboru, vozila 52-letni voznik osebnega avtomobila in 62-letni voznik motornega kolesa. V bližini bencinskega servisa v Bukovcu je voznik motornega kolesa, kljub polni črti, pričel prehitevati voznika osebnega avtomobila, čeprav je ta že zavijal na levo. Zaradi tega je prišlo do trčenja med voziloma. V trčenju se je motorist hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v UKC Maribor.

Policisti bodo motoristu vročili plačilni nalog.

Pijani motorist padel in se poškodoval

Včeraj, nekaj po 18. uri je na Letališki cesti v Skokah, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel 39-letni voznik neregistriranega motornega kolesa. Ob tem se je lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so v postopku ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Ugotovili pa so tudi, da je imel v organizmu 0,68 mg/l alkohola.

Policisti bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.



Več v Črna kronika