PGD Vučja vas z gasilsko mladino v pustolovskem parku

Ker jim na dan tekmovanja zaradi vremenskih razmer ni uspelo izpeljati presenečenja, ki so ga pripravili za mlade »vučenske« gasilce, so svojo obljubo izpolnili preteklo nedeljo.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. julij 2021 ob 13:09
PGD Vučja vas v pustolovskem parku

PGD Vučja vas v pustolovskem parku

V začetku junija smo na državnem gasilskem tekmovanju za leto 2020, ki je bilo zaradi koronavirusa prestavljeno v letošnje leto, dosegli najboljšo uvrstitev doslej med ekipami pionirjev iz GZ Križevci in za slabi dve sekundi zgrešili pokal. Že tretjič zapored! Ker nam na dan tekmovanja zaradi vremenskih razmer ni uspelo izpeljati presenečenja, ki smo ga pripravili za mlade »vučenske« gasilce, smo svojo obljubo izpolnili preteklo nedeljo.

S pomočjo sosednjih društev, ki so nam za en dan prijazno odstopili gasilske kombije, smo udeležence državnega tekmovanja (pa tudi nekdanje tekmovalce) odpeljali v Celjsko kočo, kjer so lahko uživali v pustolovskem parku.

PGD Vučja vas na državnem tekmovanju

PGD Vučja vas z lepimi vtisi z Državnega gasilskega tekmovanja


PGD Vučja vas se iskreno zahvaljuje:

  • Ekipi Hotela Celjska koča za prijazen sprejem in nepozabno doživetje
  • Donatorjem, ki so pomagali pri udeležbi na tekmovanju in v pustolovskem parku
  • Staršem, ki nam zaupajo svoje otroke in s tem pripomorejo k odličnim rezultatom našega društva
  • Udeležencem tekmovanja (ekipa mladincev in ekipa pionirjev)
  • Predvsem pa starejšim mladincem, ki so bili člani enot na izbirnih tekmovanjih, vendar tokrat zaradi starostne omejitve niso več imeli priložnosti nastopiti.

Prav slednji so nesebično vzeli pod okrilje svoje mlajše gasilske tovariše in jim prav tako pomagali do zavidljivega rezultata. Nič ni lepšega kot sproščeno druženje otrok vseh starostnih skupin. V PGD Vučja vas smo izredno veseli, da nam zadnja leta uspeva nekaj, kar je v današnji družbi na žalost že redkost - da mladina vsaj za nekaj časa odloži telefone in se ob večerih raje odpravi na naše igrišče ob gasilskem domu.

Tudi tokrat gre posebna zahvala mentorjema, ki že vrsto let skrbita, da imajo mladi priložnost spoznati zdravo tekmovalnost in določeno mero discipline. A. Kristjan Horvat in Matej Šek sta najbolj zaslužna, da smo že nekaj let zapored stalni udeleženci velikih gasilskih tekmovanj. Za naše tekmovalce nista samo mentorja, ampak se znajdeta tudi v vlogi motivatorja. V prostem času pripravljata progo in opremo, zato je vsaka vaja opravljena z odliko.

Z gasilskim pozdravom - NA POMOČ!

Tekst: Rajko Veršič
FOTO: Ema Horvat, A. Kristjan Horvat, Rajko Veršič