Maturantom in maturantkam GFML svečano podelili spričevala

Na Glavnem trgu v Ljutomeru je potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Prlekija-on.net, torek, 13. julij 2021 ob 14:34
Zlati maturanti 2021 na GFML z ravnateljem

Zlati maturanti 2021 na GFML z ravnateljem

V ponedeljek, 12. julija, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval dijakom in dijakinjam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki so letos uspešno zaključili maturo. Tudi letošnja 27. generacija sedanje eksterne mature in 20. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer sta dosegli odličen rezultat.

Četrti letnik - Splošne gimnazije, je obiskovalo 67 dijakinj in dijakov in vsi so pristopili k spomladanskemu roku mature. Vsi so maturo opravili in dosegli povprečno število 21,21 točk. Trije maturantje splošne gimnazije, kar predstavlja 4,5 %, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Zlati maturanti spomladanske splošne mature 2021 so Lejla Denša (občina Lendava), Lana Kocuvan (občina Radenci) in Timotej Pukšič (občina Razkrižje).

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Znani so še rezultati spomladanskega roka splošne mature


K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 25 dijakinj in vse so uspešno opravile poklicno maturo. Štiri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, tri od njih pa so dosegle vse možne točke. Zlate maturantke s 23 točkami so postale Ela Bertalanič (občina Puconci), Polona Kiralj (občina Črenšovci), Kaja Zver (občina Beltinci), zlata maturantka z 22 točkami pa je postala Sandra Kuster (občina Ljutomer).

Letos so k maturi prvič pristopili tudi dijaki in dijakinje Umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Četrti letnik je obiskovalo 27 dijakinj in dijakov in vsi so pristopili k spomladanski maturi. Tri dijakinje so bile žal neuspešne, tako so dijaki tega programa maturo opravili z 88,89 %, dosegli pa povprečno 19,79 točk. Ob tem velja povedati in poudariti, da sta Marko Rengeo in Matic Dominko uspešno opravila sprejemne izpite na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo osem kandidatk in dva kandidata. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih,... Prav tako so bili tudi dijaki Maturitetnega tečaja, kljub nezavidljivim pogojem, realtivno uspešni. K maturi je pristopilo pet dijakov in dijakinj, en dijak je žal bil neuspešen.

Na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev je zbrane nagovorili ravnatelj gimnazije, Zvonko Kustec, ki je vsem maturantom in maturantkam podelil spričevala. Zlate maturantke in maturanti so poleg spričevala prejeli še kipec dr. Franca Miklošiča, ki je delo akademske slikarke in kiparke Irene Brunec - Tébi. Kipca so prejeli še dijaki, ki so v tej generaciji posebej izstopali, sodelovali v različnih ustvarjanjih in dejavnostih, to so bili Anja Pušenjak, Marko Rengeo, Teja Sapač in Timotej Pukšič.

Zbrane sta nagovorila tudi podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič in predstojnica soboške enote Zavoda RS za šolstvo, Irena Kumer. Prireditev sta vodila Nika Horvat Sušanj in Jure Šimonka. V kulturnem programu so nastopili Elizabeth Adjei, Katjuša Peterka, Daša Smodiš ter Eva Tili.

Foto: Špela Jambriško

Štiri maturantke so postale zlate maturantke

Znani so rezultati spomladanskega roka poklicne mature




Več v Kultura in izobraževanje