Na območju Radencev kradel 21-letni državljan Romunije

Oškodovanec in sosedje so na kraju zalotili storilce in jih pregnali. Policisti so pozneje izsledili vozilo romunskih registrskih oznak.

Prlekija-on.net, petek, 16. julij 2021 ob 14:15
Štirikolesnika jim na srečo ni uspelo odtujiti

Štirikolesnika jim na srečo ni uspelo odtujiti

Policisti so bili 9. 7. 2021 malo po 4. uri obveščeni, da je na območju Radencev prišlo do poskusa tatvine kosilnice in štirikolesnika, pri čemer so oškodovanec in sosedje na kraju zalotili storilce in jih pregnali.

Z intenzivno akcijo so policisti malo po 5. uri izsledili vozilo romunskih registrskih oznak na avtocestnem počivališču Murska Sobota, v katerem je bila najdena traktorska kosilnica. Kasneje pa bil izsleden še osumljenec, 21-letni državljan Romunije. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljeni državljan Romunije, skupaj z še najmanj dvema neznanima storilcema, prišel do gospodarskega poslopja v katerega so vlomili. Odtujili so kosilnico in jo shranili v svoje vozilo. Ko so storilci poskušali odtujiti še štirikolesnik so bili pregnani s strani oškodovanca.

Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, kjer je priznal krivdo in je bil v nadaljnjem postopku pravnomočno obsojen.

Nepridipravi so tokrat kradli na isti lokaciji, kot že leto prej, v Okoslavcih, ko so tam odtujili traktor.

Neznanci so odtujili traktor

V Okoslavcih odtujili traktor, v Sv. Juriju ob Ščavnici pa mini bager




Več v Črna kronika