V Ormožu se je pričel 17. Grossmannov festival

S prisotnostjo je obiskovalce počastil tudi častni gost, ameriški režiser Gary Sherman, ki je napovedal svojo kultno kanibalsko klasiko Linija smrti, proglašeno za eno od desetih najpomembnejših britanskih grozljivk 20. stoletja.

Prlekija-on.net, sobota, 17. julij 2021 ob 09:111
S prisotnostjo je obiskovalce počastil tudi častni gost, ameriški režiser Gary Sherman

S prisotnostjo je obiskovalce počastil tudi častni gost, ameriški režiser Gary Sherman

V petek, 16. julija, je 17. Grossmannov festival najprej zavzel Ormož, kjer bo potekal vse do nedelje. Svečana otvoritev je bila pred ormoško Grajsko pristavo, kjer so zbrane nagovorili direktor organizacije festivala, Peter Beznec, župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak, podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič ter nekateri gostje festivala, s prisotnostjo je obiskovalce počastil tudi častni gost, ameriški režiser Gary Sherman, ki je napovedal svojo kultno kanibalsko klasiko Linija smrti, proglašeno za eno od desetih najpomembnejših britanskih grozljivk 20. stoletja.

Gary Sherman bo danes, v soboto, ob 17. uri v Grajskem kinu izvedel tudi prav posebno predavanje - Master Class o osupljivih posebnih učinkih v filmu Poltergeist III, vsekakor izjemna priložnost za vse ljubitelje filma, ki je ne gre zamuditi.

Grossmannov festival

Pričenja se Grossmannov festival, ki bo v Ljutomeru in Ormožu postregel s 35 celovečerci


S filmi so sicer v petek pričeli že ob 17. uri v Grajskem kinu, kjer so si filmski navdušenci lahko ogledali prvi blok hudih kratkih filmov iz tekmovalnega programa Slakov hudi maček.

Ob 19. uri je v Kulturnem domu bil čas za Dvanajsturno izmeno, briljantno črno komedijo ameriške režiserke Bree Grant z izvrstno Angelo Bettis v vlogi medicinske sestre, ki s prodajo organov na črno zabrede v nezaslišano smešne, pa tudi grozljive težave.

Ob 23. uri pa je pred Grajsko pristavo za smeh in krike poskrbela kazahstanska črnohumorna senzacija Draga, saj ne boš verjela režiserja Ernarja Nurgaliyeva, v kateri balkanski humor sreča teksaški pokol z motorko, kar rezultira v izjemno pikantni filmski jedi.

Foto: Špela Jambriško



Več v Družabno