Po Prlekiji so se zapeljali zombiji

Povorka jeklenih štirikolesnih zombi konjičkov je krenila na častni krog po Ljutomeru in se nato čez Jeruzalem odpravila na pot do Ormoža in nazaj v Ljutomer.

Prlekija-on.net, nedelja, 25. julij 2021 ob 15:05
Mimovoz zombijev

Mimovoz zombijev

Eden izmed vrhuncev 17. Grossmannovega festival,a ki je zadnji teden potekal v Ormožu in Ljutomeru, je bil Mimovoz zombijev, ki so ga letos pripravili v sodelovanju s Citroën klubom Slovenije in Ustvarjalnim društvom ART klub 7 iz Gornje Radgone. Poleg njihovih šoferjev in še koga se je tokrat zombifikacija razširila tudi na avtomobile starodobnike. Sledila je povorka jeklenih štirikolesnih zombi konjičkov, ki je krenila na častni krog po Ljutomeru in se nato čez Jeruzalem odpravila na pot do Ormoža in nazaj v Ljutomer.

Zadnji dan festivala, v soboto, je bilo sicer pestro cel dan na Glavnem trgu, kjer se je točno opoldne pričelo maskiranje za Mimovoz zombijev pod vodstvom mojstrice Mateje Naberšnik s pomočjo udeležencev delavnice in ob izbrani glasbeni spremljavi.

Sobota na 17. Grossmannovem festivalu

Pestra sobota na Grossmannu: Glasba, zombiji, Prleška kühja, razglasitev nagrad...


Za glasbeno spremljavo je skrbel ljubljanski trio Monstrumental, ki je bil ustanovljen leta 2013. Njihov zvok je prežet s surfersko-psihadeličnimi valovi, je post punk-rock-grunge z veliko reverba, delaya in drugimi prijetno - čudnimi zvoki. Pogosto jih zanese v mračnejše atmosfere s precejšnjo mero distorzije in težkih rifov. Nastopila je tudi glasbena skupina Ezy Ryder, ki se s priredbami klanja in obuja spomin na kralja kitare Jimi Hendrixa. Njihov repertoar obsega razpon celotne kariere legendarnega kitarista. Razen izvedbe skladb ter načinom nastopanja se skupina približa koncertom Jimi Hendrixa tudi preko mode, ki spominja na oblačila, ki jih je za čas svoje kariere nosil Jimi ter njegov bend.

Že od dvanajste ure naprej je na trgu potekala tudi Subkulturna tržnica. Tam je bilo moč kupiti nove in rabljene nosilce zvoka in slike, knjige, stripe ter široko paleto unikatnih izdelkov. Dogajanje do Mimovoza zombijev si lahko ogledate v povezanem članku.

Cel dan je na trgu potekala tudi Prleška kühja, kjer so se z dobrotami predstavljali prleški ponudniki s kulinariko. Dobrote so ponujali Koru sladoled, Gostilna Zorko, Mala Kuhna, Mitra, Zavod NA in Visit Prlekija.

Slediilo še sklepno dejanje, zaključna prireditev, kjer so podelili letošnje nagrade. Poročilo je v povezanem članku.

Foto: Špela Jambriško

William Lustig

Znani so nagrajenci 17. Grossmannovega festivala




Več v Družabno