Prijeli pet tujcev, ki so zaprosili za mednarodno zaščito

Tujci so ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih so tujce odpeljali v azilni dom Ljubljana, saj so zaprosili za mednarodno zaščito.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. avgust 2021 ob 08:33
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 30. julija, ob 8.15 so na mejnem prehodu Zavrč, hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Turčije, katerega so v četrtek prijeli v naselju Grabe. Pred tem je istega dne, nedovoljeno prestopil državno mejo izven naselja Središče ob Dravi.

Ob 19.09 so imeli v postopku tujca, katerega so privedli na Policijsko postajo in mu izdali odločbo o odstranitvi iz države, saj je nelegalno prestopil notranjo mejo EU.

Ob 21.07 so vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje bodo poslali na pristojno sodišče.

V soboto, 31. julija, ob 02.15 so prijeli 5 tujcev, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih so tujce odpeljali v azilni dom Ljubljana, saj so zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 02.05 so v Ormožu začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju so izdali plačilni nalog in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

tujci

Ormoški policisti obravnavali pet tujcev, na območju Lenarta prijeli državljana Burkine Faso




Več v Črna kronika