Občina Ljutomer je pristopila k Iniciativi PRIMOKIZ. Vabljeni k podaji predlogov.

Strategija stremi k povezovanju različnih sektorjev in storitev, namenjenih družinam z mlajšimi otroki (šolstvo, zdravstvo, sociala).

Prlekija-on.net, nedelja, 8. avgust 2021 ob 19:20
PRIMOKIZ

PRIMOKIZ

Občina Ljutomer je pristopila k Iniciativi PRIMOKIZ. V Sloveniji bo iniciativa potekala na lokalni ravni, v osmih zainteresiranih občinah, kjer bo vsaka od njih v naslednjih 2 letih razvila strategijo »družinam z mlajšimi otroki prijazna občina«. Preko pripravljene strategije bo promovirala kvaliteten celostni razvoj predšolskih otrok. Posledično bo izboljšala kvaliteto bivanja za družine z mlajšimi otroki in na splošno višala standard bivanja v občini. Strategija stremi k povezovanju različnih sektorjev in storitev, namenjenih družinam z mlajšimi otroki (šolstvo, zdravstvo, sociala).

Da bi dobili vpogled v potrebe, želje in pričakovanja staršev v naši občini, smo pripravili krajši vprašalnik. Naprošamo vas, da si vzamete nekaj minut in podate svoje videnje in predloge. Prosimo vas tudi, da povezavo na vprašalnik delite vsem, za katere menite, da lahko z odgovori pomembno vplivajo na oblikovanje strategije Občine Ljutomer. Ciljna skupina ste starši, ki imate otroke stare do 7 let.

Vaše sodelovanje je pomembno!

Kliknite na povezavo za podajo predlogov.

Občina Ljutomer je ena od osmih občin v Sloveniji, ki se je vključila v iniciativo »PRIMOKIZ - celostna podpora družinam z otroki do sedmega leta starosti«.

Aktivnosti iniciative potekajo pod vodstvom lokalne koordinatorke Karmen Lah in facilitatorke Mateje Leskovar Polanič in v sodelovanju z lokalnim akcijskim timom (v nadaljevanju: LAT), ki ga sestavljajo:
Sandra Fekonja, predstavnica CSD Pomurja,
Mihaela Senčar, predstavnica Zdravstvenega doma Ljutomer,
Romanca Vrabl, predstavnica Varne hiše Pomurja,
Mateja Hunjadi, predstavnica VDC Murska Sobota, enota Ljutomer,
Jan Filipič, predstavnik Športne zveze Ljutomer,
Jasna Špindler, predstavnica Vrtca Cezanjevci,
Manja Gospodarič, predstavnica OŠ Janka Ribiča Cezanjevci,
Marija Pušenjak, predstavnica Karitas,
Nina Stegmüller, predstavnica Večgeneracijskega centra v Ljutomeru.

Aktivnosti LAT so usmerjene v pripravo strategije Družinam z majhnimi otroki prijazna občina.
V letu 2021 se pripravlja situacijska analiza, ki zajema aktivnosti v občini Ljutomer, ki so vzpostavljene za otroke do sedmega leta starosti in njihove družine, evidentiranje potreb in priprava ukrepov, ki bodo vključeni v strategijo.
Da bi pridobili tudi mnenje staršev, otrok starih do sedem let, je bil staršem po različnih komunikacijskih poteh posredovan vprašalnik.
Ker si želimo pridobiti čim več mnenj staršev, bo vprašalnik staršem na začetku novega šolskega leta posredovan še enkrat.
Občina Ljutomer naproša starše majhnih otrok, da se odzovete in izpolnite vprašalnik, da bomo lahko na čim večjem vzorcu pridobili mnenje staršev o že izvajanih aktivnostih in potrebah, ki bi jih bilo potrebno vključiti v nastajajočo strategijo.

Po sprejetju Strategije družinam z majhnimi otroki prijazna občina, ki je predvideno v letu 2022, bo sledila implementacija strategije, ki bo pomenila dvig ravni kakovosti življenja v občini Ljutomer za majhne otroke in njihove starše.



Več v Kultura in izobraževanje