Občinskega glasila ne bo?

Odlok o izdajanju občinskega glasila Prleški utrip v drugi obravnavi ni bil sprejet

Dejan Razlag, torek, 7. junij 2011 ob 13:0414
Odlok o izdajanju občinskega glasila Prleški utrip v drugi obravnavi ni bil sprejet

Odlok o izdajanju občinskega glasila Prleški utrip v drugi obravnavi ni bil sprejet

Na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer so svetniki obravnavali tudi odlok o izdajanju občinskega glasila Prleški utrip v 2. obravnavi. Na prvi obravnavi, na 4. seji, so odlok sprejeli, v drugi obravnavi pa ga sedaj niso. Že v prvi obravnavi so se pojavili pomisleki, da glasilo ne bo za vse enakovredno in da bo preveč enostransko politično usmerjeno. Očitno je sedaj to mnenje prevladalo.

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki se je že v predvolilnem času zelo zavzemala za občinsko glasilo, je bila ob tem razočarana. Na svoji spletni strani je zapisala: "Kljub predvolilni obljubi, da bo občina vsem občankam in občanom pošiljala na dom sveže novice o dogajanju v občini na preprost in prijazen način, svetniki predloga odloka o izdajanju občinskega glasila Prleški utrip v drugi obravnavi niso sprejeli. Iskreno povedano mi je zelo žal, da ne morem izpolniti te predvolilne obljube, ker so nekateri, brez, da bi dali možnost izdajanja, obsodili ta časopis na politični časopis kljub temu, da so ga v prvi obravnavi sprejeli in ga tudi obljubljali. Trenutno lahko rečem le to, da bom v to usmerila veliko energije, saj si občanke in občani zaslužijo, da so seznanjeni o dogajanjih v občini."

Izhajajo pa še vedno naše Prleške cejtnge. V arhivu najdete vseh 15 številk izdanih do sedaj, tudi zadnjo, ki je izšla pred tednom dni.


Več v Politika