Zaradi udarov strel zagorelo nekaj objektov

Vremenoslovci napovedujejo še naprej oblačno vreme z občasnimi nevihtami, temperature bodo nižje

Prlekija-on.net, sreda, 8. junij 2011 ob 09:20
Strela

Strela

Sinoči je celotno Slovenijo zajelo neurje, ponekod je zalivalo kleti, zaradi udarov strel je zagorelo na več lokacijah, v nekaterih krajih so ostali brez elektrike. Vremenoslovci napovedujejo še naprej oblačno vreme z občasnimi nevihtami, temperature bodo nižje. Danes zjutraj in dopoldne bo večinoma oblačno, občasno še bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. V naših krajih bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 26 stopinj C.

Jutri bo vreme podobno, neviht bo manj. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 18 do 24 stopinj C.

Udari strel povzročili nekaj požarov
V torek zvečer med 22. in 23. uro je zaradi udarov strel zagorelo na več lokacijah. V naselju Zgornja Senarska je zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Ogenj je uničil del ostrešja in spravljenega sena. Požar so pogasili gasilci PGD Sveta Trojica, PGD Cerkvenjak in PGD Osek. Poškodovanih ni bilo, premoženjska škoda znaša okoli 40.000 evrov.

V naselju Gočova je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje. Ogenj, ki je uničil del ostrešja in nekaj spravljenega sena, so pogasili gasilci PGD Gočova.

V Bratislavcih je zaradi udara strele zagorelo na gospodarskem poslopju. Gasilci PGD Polenšak, Dornava in Savci so ogenj pogasili. Zgorelo je ostrešje površine 200 kvadratnih metrov. Poškodovanih ni bilo, premoženjska škoda znaša okoli 20.000 evrov.

V Polenšaku je zaradi udara strele zagorel lesen objekt. Gasilci PGD Polenšak, Dornava, Gabrnik, Ptuj in Grabšinski breg so ogenj pogasili. V celoti je zgorelo ostrešje, traktor, drva in stara stiskalnica. Poškodovanih ni bilo, premoženjska škoda znaša okoli 10.000 evrov.

Okoli pol desete zvečer pa so v Ormožu ostali brez elektrike, saj je prišlo do izpada električne napetosti. Brez električne energije je ostalo okoli 1200 odjemalcev.

Nekaj pred desetu uro zvečer je na območju naselja Draženci prišlo do izpada električne napetosti zaradi preboja odvodnika prenapetosti v transformatorski postaji Draženci-Log. Do 0.17 je bilo brez električne napetosti okoli 1700 odjemalcev.

Na Ptuju je zaradi neurja meteorna voda poplavila podvoz na Ormoški cesti, podvoz na Zagrebški cesti, cesto pri trgovini Špar in cesto pri Srednješolskem centru. Gasilci PGD Ptuj in Turnišče so vodo na vseh poplavljenih lokacijah izčrpali.


Več v Črna kronika