Že četrta izdaja športnih popoldnevov je za nami

Zadnji teden v avgustu so pripravili športne popoldneve za osnovnošolce.

Prlekija-on.net, sreda, 1. september 2021 ob 14:14
Športni popoldnevi 2021

Športni popoldnevi 2021

V ponedeljek, 23. avgusta, so že četrto leto začeli s športnimi popoldnevi za osnovnošolce. Najprej so bile na sporedu spoznavne igre, nato pa so se pomerili v spretnostnem poligonu in spoznali osnove košarke. Po malici sta sledila še nogomet in namizni tenis.

V torek so na športnih popoldnevih najprej vzeli pot pod noge in se odpravili na pohod. Malo jih je vmes presenetil dež, a so se pogumno napotili proti ribiški jami, kjer so preizkusili svoje ribiške sposobnosti. Pri tem so bili kar uspešni. Dan so jim polepšali še ribiči z malico. Tudi na poti nazaj proti zadružnemu domu jih je ujel rahel dež, a jim ni mogel pokvariti dobrega vzdušja.

V sredo so obiskali Ljutomer, kjer so spoznali novo turistično pot, po kateri jih je spremljal kasač Tinko, junak te poti po mestu. Na postajah so žige pridno zbirali v knjižico. Po malici na ljutomerskem kopališču so zavili v športni center Žibrat, kjer so spoznavali osnove kikboksa. Pri tem so se dodobra razmigali.

Četrti dan športnega druženja so začeli s spoznavanjem gasilskih nalog in gasilske opreme, ki so jim jo predstavili gasilci z Mote in Spodnjega Krapja. Izkazali so se tudi v vaji z vedrovko in pri sestavljanju cevi za motorno brizgalno. Nato so se posladkali s palačinkami, ki jih je pripravil kuhar Zvonko. Po uri proste igre je za konec bil na vrsti še hokej na travi.

Uvod v zadnji dan letošnjega druženja so pripravili taborniki. Po glavnih taborniških veščinah so spoznali tudi sporočanje z Morsejevo abecedo. Nato so se pomerili v tradicionalnem kvizu in dokazali, da so se v tem tednu tudi nekaj naučili. Zatem je sledil uradni zaključek s tekmovanjem na poligonu s starši ter podelitvijo spominskih majic. Dan so zaključili s piknikom ob tabornem ognju.

Športno društvo Cven se zahvaljuje vsem udeležencem za udeležbo, staršem za zaupanje, izvajalcem dejavnosti pa za vse zanimive vsebine.



Več v Šport