Meteorplast ŠIC bar na uvodni tekmi osvojili točko

V dvorani ŠIC Ljutomer je bila odigrana tekma 2. kroga 1. slovenske futsal lige med domačo ekipo Meteorplast ŠIC bar in ŠD Mlinše

Prlekija-on.net, sobota, 11. september 2021 ob 11:34
Meteorplast ŠIC bar - ŠD Mlinše

Meteorplast ŠIC bar - ŠD Mlinše

V petek, 10. septembra 2021, je bila v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana tekma 2. kroga 1. slovenske futsal lige med domačo ekipo Meteorplast ŠIC bar in ŠD Mlinše, ki prihaja iz okolice Zagorja ob Savi. Tekma se je pred okrog 80 gledalci končala z neodločenim rezultatom 2:2 (2:1). Za gostitelje sta zadetka dosegla Adrijan Trstenjak (v 7. minuti) in Aljaž Goznik (14.).

Domači trener Tomislav Novak se je odločil v vrata postaviti Miho Prijola, na parketu pa sta se izmenjevali dve četvorki. Prvo so sestavljali Aljaž Goznik, Matic Goznik, Aljaž Ruis in Kristian Škerget, drugo pa Mitja Gašparič, Urban Goričan, Rok Šnofl in Adrijan Trstenjak.

Gostitelji so bili prvi polčas boljši ter so si priigrali številne priložnosti. V vodstvo so prešli v 7. minuti, ko je podajo Roka Šnofla izkoristil Adrijan Trstenjak, ki si je pred tekmo prislužil poziv selektorja slovenske futsal reprezentance do 21 let Milivoja Simeunovića. Dobro igro so igralci ljutomerske ekipe kronali v 14. minuti, ko je Aljaž Ruis izvrstno podal do Aljaža Goznika, ki je matiral gostujočega vratarja Jakoba Kralja. Veselje gostiteljev je bilo kratkotrajno. Gostje so v 15. minuti znižali preko Toma Lipovška.

Ekipa ŠD Mlinše je v drugi polčas stopila podjetneje, v želji po izenačenju. Gostitelji so se branili, svoje priložnosti pa iskali preko hitrih protinapadov. Preko Kristiana Škergeta, Mitje Gašpariča in Aljaža Goznika so imeli priložnosti za povišanje vodstva, a so bili premalo spretni pred vrati gostov. Prelomni trenutek dvoboja se je pripetil v 35. minuti. Sodnik Jože Barkovič je namreč v situaciji, ko sta se Matic Goznik in Kristijan Šmid borila za žogo, v dogajanje pa se je vključil tudi vratar gostov Jakob Kralj, prestrogo izključil domačega igralca Matica Goznika. V obdobju igralca več na parketu so gostje dosegli izenačujoči zadetek, strelec za končni izid tekme pa je bil v 38. minuti Dragan Petrović.

»Poznamo se že iz drugoligaškega tekmovanja. Tokrat smo osvojili prvo točko proti njim, zato moramo biti zadovoljni. Zadovoljen sem s prikazanim. Imamo mlado ekipo, pa smo vseeno prikazali pravo borbo, pravo igro, tako da me ni strah za nadaljevanje prvenstva,« je po tekmi dejal domači kapetan Kristian Škerget. »Pred tekmo sem napovedoval, da bo težka. Vedeli smo, da je nasprotnik fizično močan. Dobro smo se pripravili na njihovo igro. V protinapadih smo si predvsem v prvem polčasu pripravili lepe priložnosti. Tudi v drugem polčasu smo bili za nianso boljši, si priigrali kakšno priložnost več kot nasprotnik, a je na koncu odločal rdeči karton. Malo se je poznala naša neizkušenost, saj so nekateri fantje prvič igrali prvo ligo. Lahko nam je žal, da smo izgubili dve točki, a smo lahko zadovoljni z eno,« je dejal domači trener Tomislav Novak.

»Napovedoval sem zmago, saj zaupam svoji ekipi. Zaslužena točka za obe strani. V prvem polčasu si je domača ekipa priigrala več priložnosti, predvsem zato, ker smo šli mi malo zaletavo v tekmo. Preveč z mislijo, da moramo dobiti tri točke. Preobrat z 0:2 v končni izid 2:2 je za našo ekipo velikega pomena,« je po dvoboju povedal trener ŠD Mlinše Gregor Ceglar.

Meteorplast ŠIC Bar: Miha Prijol, Toni Kovše (vratarja), Aljaž Goznik, Matic Goznik, Mitja Gašparič, Urban Goričan, Adrijan Trstenjak, Aljaž Ruis, Matija Zavasnik, Kristian Škerget (kap.), Žiga Tkalčič, Rok Šnofl, Alen Ruis. Trener: Tomislav Novak.

ŠD Mlinše: Jakob Kralj (vratar), Gašper Trdin, Anže Gorišek, Jure Mezek, Tim Lipovšek, Mark Ceglar, Daniel Džombić, Kristijan Šmid, Žiga Jerman, Alen Kvartič, Janez Dolinšek (kap.), Luka Klančišar, Dragan Petrović. Trener: Gregor Ceglar.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport