Špelin tek skozi Prlekijo in Prekmurje za Društvo Junaki 3. nadstropja

Vsak korak na 1100 km dolgi poti bo namenjen junakom in ozaveščanju o otroškem raku.

Prlekija-on.net, torek, 14. september 2021 ob 08:35
Tek okoli Slovenije za Društvo Junaki 3. nadstropja

Tek okoli Slovenije za Društvo Junaki 3. nadstropja

Ultramaratonka Špela Šavs je 3. septembra, pričela "Tek okoli Slovenije" za Junake 3. nadstropja, otroke, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani. Otroci, ki bijejo bitko za življenje, so tisti, ki jim želimo pomagati. Špela je letos želela, da je njen ultramaraton nekaj posebnega. Vsak korak na 1100 km dolgi poti bo namenjen junakom in ozaveščanju o otroškem raku.

Špelin tek skozi Prlekijo in Prekmurje

Sobota, 11.9.2021 je bil prečudovit dan. Špela Šavs, ki neumorno teče okoli Slovenije za Društvo Junaki 3. nadstropja je 9. dan zaključila na Razkrižju, kamor je pritekla iz Ormoža. Številni tekači in tekačice, s podporo Občine Razkrižje, župana Stanka Ivanušiča in Turističnim društvom Razkrižje ter člani Leo klub Ljutomer in Lions Klub Ljutomer so s Špelo odtekli zadnji kilometer tega dne. Na sprejemu so pekli sveže mlince in poskrbeli za osvežitev. Zbrane prostovoljne prispevke pa namenili za podporo projektu. V klubu občudujejo Špelino voljo in pogum za tek okoli Slovenije v sodelovanju z Lions Klub Kranj, ki je nosilec projekta. Vsak član Lions kluba Ljutomer je prispeval finančni prispevek, tudi stroške nočitve in večerje so poravnali člani Lions kluba Ljutomer.

V nedeljo zvečer, 12.9.2021 so ekipo in Špelo na Kuzmi pričakali članice in člani Lions Klub Murska Sobota skupaj z organizacijo Mali vitezi (v Sloveniji je edina nevladna organizacija, ki posveča svoje aktivnosti mladim po njihovi ozdravitvi. Zajema vse mlade na področju Republike Slovenije, ki so v otroštvu preboleli raka in so starejši od 18 let. Tem mladim skozi svoje programe nudi fizično in psihično rehabilitacijo). S predstavniki občine Kuzma, ki je zagotovila prenočitev, so ji izrekli velik poklon in zahvalo za njeno dobrodelnost.

V ponedeljek, 13.9. zjutraj, so jo člani Lions kluba Murska Sobota s kolesi spremljali naprej, ko je tekla po Prekmurju proti Štajerski. Špela bo - v kar ne dvomimo - s svojim dobrodelnim tekom prva ženska, ki bo "obtekla" Slovenijo.

Tisti, ki kdaj zaidete na Onkološki oddelek, veste, da je tam prepogosto slišati prekmursko in prleško govorico. Naši otroci imajo pomoč zdravljenja daleč od doma, zato jim bo soba za spremljevalce, prišla še kako prav.

Sodelujete in pomagate lahko tudi vi, še do 15.9.2021 in sicer tako, da na 1919 pošljete SMS Junaki5 in tako prispevate delček sredstev, ki bodo namenjena za prenovo sobe za starše malih junakov, ki sobivajo s svojimi otroki v bolnišnici, v nič kaj prijetnih razmerah.

Hvala v imenu Špele, malih junakov in njihovih staršev. Iskrena hvala vsem, ki ste podprli to dobrodelno akcijo. Skupaj zmoremo.

Lions klub M. Sobota, Lions klub Ljutomer, Leo klub Ljutomer, Lions Klub G. Radgona in Lions klub Lendava - Lions klubi Pomurja.
#povezani #pomagamo LIONS Slovenija

Tek okoli Slovenije za Društvo Junaki 3. nadstropja

TEK ZA JUNAKE 3. NADSTROPJA - utrinki iz Razkrižja

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Nedelja, 12. september 2021


Več v Kultura in izobraževanje