Otroci iz vrtca Stročja vas obiskali Ivanov izvir

Z avtobusom so se odpeljali do Razkrižja. Več kot polovica otrok se je prvič peljala z avtobusom in že to je bilo doživetje za vse.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. september 2021 ob 12:04
Otroci pri Ivanovem izviru

Otroci pri Ivanovem izviru

Vrtec Stročja vas je vključena v projekt Turizem in vrtec, rdeča nit katerega je v šolskem letu 2021/2022 "Voda in zdravilni turizem". V starejši skupini smo se odločili, da obiščemo Ivanov izvir. Hitro smo stopili v kontakt z Občino Razkrižje, kjer smo se dogovorili, da nas 14. 9. 2021 sprejmejo v organizaciji TIC Razkrižje in nam predstavijo legendo, ki pripoveduje, kako so se nekoč ljudje ustavljali pri Ivanovem izviru, ker je bil učinek žive vode zdravilen.

Tako smo se tega dne z avtobusom odpeljali do Razkrižja. Več kot polovica otrok se je prvič peljala z avtobusom in že to je bilo doživetje za vse.

Ob mostu v Razkriškem kotu nas je sprejel prijazen gospod, ki nam je razkril nekaj modrosti ter povedal, da še danes prihaja veliko ljudi k izviru po vodo, čemur smo bili priča pozneje, ko smo jih res srečevali pri izviru, ko so si polnili plastenke z "živo" vodo.

V gozdu ob izviru nas je pričakalo prijetno presenečenje. Uprizorili so nam zgodbo, kako je slepo dekle s svojo mamo prišlo do izvira. Z vodo si je umila oči in spregledala. Otroci so navdušeno opazovali in se učili o legendi. Nato smo še nekaj slišali o zdravilnih točkah ter sprehajalnih poteh, ki se razprostirajo ob reki in popotniku nudijo zdravilni učinek. Predstavil nam jo je fant, ki je bil oblečen v pastirčka in nas povedel v zgodbo, ki jo ta kraj nudi vsem mimoidočim.

Okrepčali smo se s sadjem in seveda z živo vodo iz Ivanovega izvira, ki je res "živa" in nas je poživela, tako da smo se polni zdravilnih učinkov razgibali in si urili ravnotežje na igralih v bližini gozda.

Prijetno okrepčani z zdavilno vodo ter razgibani od lovljenja ravnotežja smo se odpravili novim dogodivščinam naproti, obogateni z novimi izkušnjami in znanjem.

Hvala za enkratno izkušnjo TIC-u Razkrižje in Občini Razkrižje.

Še pridemo!

Monika Leštan, Darinka Brumen, Mojca Stajnko



Več v Najmlajši