Meteorna voda zalila številne kleti, garaže, ceste... Gasilci so imeli dolgo noč

Gasilci PGD Ljutomer, PGD Gresovščak, PGD Radomerje in PGD Spodnji Kamenščak so prečrpali meteorno vodo iz petnajstih kletnih prostorov in štirih garaž ter očistili eno cestišče.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. september 2021 ob 08:23
Gasilci so posredovali na številnih intervencijah

Gasilci so posredovali na številnih intervencijah

Poročali smo že, da nas je v sredo popoldan zajelo močno deževje, vmes je padala tudi toča. V slabi uri je padla velika količina dežja, jaški ob tem niso utegnili požirati vode, posledično je prišlo do poplavljanja cest ter s tem tudi kleti in garaž hiš. Vodostaj Ščavnice se je v treh urah povišal iz 50 cm na 150 cm, pretok pa iz okoli 0,2 m3/s na preko 8 m3/s. V četrtek zjutraj je vodostaj že padel na okoli 80 cm, pretok pa pod 2 m3/s.

Gasilci so imeli čez noč veliko dela, saj so potekale številne intervencije, predvsem črpanja vode iz poplavljenih kleti. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilci PGD Ljutomer, PGD Gresovščak, PGD Radomerje in PGD Spodnji Kamenščak prečrpali meteorno vodo iz petnajstih kletnih prostorov in štirih garaž ter očistili eno cestišče. Po naših podatkih so gasilci posredovali pri črpanju vode iz kleti na Ormoški cesti, v Ulici dr. Franca Kovačiča, Ulici Ante Trstenjaka, Prešernovi ulici, Cesti I. Slovenskega tabora, Ulici Rajh Nade, Ulici ob progi, Ulici bratov Pihlar, Ulici Janka Ribiča, zalilo je tudi osnovno šolo v Cezanjevcih, na Spodnjem Kamenščaku pa je del lokalne ceste bil neprevozen zaradi nanosa gramoza.

Obilno deževje v Ljutomeru

Zajelo nas je obilno deževje s točo, nekatere ceste povsem pod vodo, zalite številne kleti...


Intervencije gasilcev
Intervencije gasilcev na severovzhodu, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Neurje je zajelo tudi Prekmurje, gasilci PGD Rogašovci so iz drvarnice in kuhinje prečrpali vodo, v občini Cankova je strela udarila v drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gerlinci. Meteorna voda je zalila kletne prostore OŠ Puconci in dve stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Vaneča, Gorica in PGD Puconci.

Gasilci PGD Murska Sobota in PGD Pušča so prečrpali vodo iz več stanovanjskih objektov. PGD Pušča je tudi sanirala streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Beltinci so prečrpali meteorno vodo iz štirih stanovanjskih objektov. V Odrancih je bilo v neurju močno poškodovano ostrešje stanovanjske hiše. PGD Odranci so streho pokrili s folijo. Obveščena je Civilna zaščita občine Odranci. Gasilci PGD Lendava so prečrpali vodo iz kletnih prostorov DOŠ 1 in v Dolgi vasi odmašili kanalete in očistili garažo stanovanjskega objekta.

Vozila so obtičala v podvozih

Zalilo več kot 500 objektov, več vozil obtičalo v poplavljenih podvozih




Več v Narava