V dveh prometnih nesrečah umrla dva motorista

Spet črn dan na slovenskih cestah

Prlekija-on.net, petek, 17. junij 2011 ob 19:201
Policija

Policija

17. 6. 2011, ob 14.45 uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti štev. 5, na relaciji od Lenarta proti Murski Soboti. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok nesreče vožnja z neprilagojeno hitrostjo glede na trenutne vozne razmere, je sporočil vodja Službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel.

35-letni državljan Slovenije je kot voznik motornega kolesa vozil po levem prometnem pasu, desnega smernega vozišča avtoceste, iz smeri Lenarta proti Murski Soboti. Izven naselja Senarska hitrosti vožnje ni prilagodil trenutnim voznim razmeram. V tem trenutku je bil na tem območju močan naliv dežja, zaradi česar je motorno kolo zdrsnilo po vozišču. Voznik je padel z motornega kolesa na levi bok in drsel približno 150 metrov po vozišču in kanaleti ob desni strani vozišča, od koder je zdrsnil na travo in obležal. V nesreči je motorist poškodbam podlegel.

V nesreči je nastala premoženjska škoda za okoli 4000 €.

Policisti bodo zadevo zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo.

Uro pozneje se je smrtno ponesrečil še 15-letnik
17. 6. 2011, ob 15.42 uri in se je zgodila prometna nesreča na relaciji Ptuj – Maribor, v kraju Grajenščak. Preiskovalna sodnica je za pojasnitev okoliščin in vzroka prometne nesreče odredila dodatne ukrepe, ki jih bodo opravili odrejeni strokovnjaki v naslednjih dneh.

Do sedaj je bilo ugotovljeno, da je 15-letni državljan Slovenije, kot voznik kolesa z motorjem, s 15-letnim državljanom Slovenije, kot sopotnikom na kolesu z motorjem, vozil po regionalni cesti iz smeri Maribora proti Ptuju. V istem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 26-letni državljan Slovenije, z osebnim avtomobilom in potnico v vozilu. Nesreča se je zgodila izven naselja Grajenščak, pri vožnji skozi ovinek, na mokrem vozišču.

Voznik kolesa z motorjem je na kraju nesreče umrl, sopotnika pa so reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico na Ptuju. Sopotnik je utrpel hude telesne poškodbe. Lažje telesno poškodovana sta bila tudi voznik in potnica v osebnem avtomobilu.

V nesreči je nastala premoženjska škoda na vozilih, ki znaša po nestrokovni oceni okoli 4000 €.

Policisti bodo zadevo zaključili, ko bodo zbrana vsa obvestila in znani rezultati preiskav, ki so bile odrejene.


prlek1825 sobota, 18. junij 2011 ob 07:40

jaz sem se glih pelo v mb pa sem vidjo kak so policeji motorista oživlali...to sem zej prvič tak na hitro v živo vidjo pa me je samo zmrazilo...moglo se je malo pred menom zgoditi ke sem te čez kakšen kilometer rešilca srečo pa drsovce z toblami..groza glovno

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika