Pričenjajo se regijski turnirji Ekosen Open za naslov pokalnih prvakov Slovenije v malem nogometu 2021

Pečarovci, Šentjernej in Radovljica bodo gostitelji kvalifikacijskih turnirjev.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. oktober 2021 ob 18:34
Pečarovci, Šentjernej in Radovljica bodo gostitelji kvalifikacijskih turnirjev

Pečarovci, Šentjernej in Radovljica bodo gostitelji kvalifikacijskih turnirjev

Slovenska malonogometna zveza v sodelovanju s podjetjem Ekosen in organizatorji na lokalni ravni prireja tri regijske turnirje za naslov pokalnih prvakov Slovenije v malem nogometu 2021. Turnirji bodo potekali 22. oktobra v Pečarovcih, 23. oktobra v Šentjerneju, v Radovljici pa termin še ni določen. Zmagovalec in drugouvrščena ekipa posameznega kvalifikacijskega turnirja se bosta uvrstila na finalni turnir, na katerem bo proglašen pokalni prvak.

Na vseh turnirjih bodo prisotni predstavniki Slovenske malonogometne zveze in njihovi sodelavci, ki bodo izbirali igralce za popolnitev slovenske malonogometne reprezentance, ki se bo aprila 2022 udeležila svetovnega prvenstva v malem nogometu (Socca World Cup 2022 na mehiškem otoku Cozumel).

Prvi kvalifikacijski turnir je že potekal 12. septembra v centru Galič v Mariboru, kjer je prvo mesto zasedla ekipa Avto Rajh - Videm, drugo Fidebo in tretje ŠD Selan.

Turnir v malem nogometu Ekosen Open

Ekipa Avto Rajh - Videm suvereno dobila turnir v malem nogometu Ekosen Open


Glavna pravila

Na turnirjih lahko v polju igra 5 igralcev z vratarjem. Turnir se igra po skupinah (3 ali 4 ekipe), v skupinskem delu pa igra traja 2 x 12 min ali 2 x 15 minut z odmorom. Zmagovalci skupin in drugouvrščena ekipa v skupini napredujejo v četrtfinale/polfinale, kjer se igra 2 x 15 min z odmorom. Sistem turnirjev je sicer določen, vendar se organizator posameznega turnirja lahko odloči za prireditev obstoječega sistema.

Ekipe se morajo prijaviti najmanj 3 dni pred pričetkom posameznega kvalifikacijskega turnirja. Posamezna ekipa lahko igra le na enem izmed regijskih kvalifikacijskih turnirjev, prav tako lahko posamezni igralec lahko igra samo za eno ekipo v celem tekmovanju.

Celotna pravila z razpisom najdete tukaj.



Več v Šport