Ekipa Avto Rajh - Videm suvereno dobila turnir v malem nogometu Ekosen Open

Na promocijskem turnirju za Štajersko ligo Ekosen, ki se bo začela letos v zimskem času, je nastopilo osem ekip, ki so prikazale zelo kvaliteten nogomet.

Prlekija-on.net, sreda, 15. september 2021 ob 11:13
Turnir v malem nogometu Ekosen Open

Turnir v malem nogometu Ekosen Open

Na umetni travi, v Športnem centr Marinko Galič pod Pekrsko gorco v Mariboru, sta podjetje Ekosen in Slovenska malonogometna zveza, pripravila prvi turnir v malem nogometu "Ekosen Open". Na promocijskem turnirju za Štajersko ligo Ekosen, ki se bo začela letos v zimskem času, je nastopilo osem ekip, ki so prikazale zelo kvaliteten nogomet. V predtekmovanju so bile ekipe razdeljene v dve skupini po štiri, kjer se je igralo po sistemu vsak z vsakim. Tako so v skupini A nastopile: NK Kapela Ekosen (Kapela pri Radencih), Vamar Tezno (Maribor), Zmajevi (Maribor) in ŠD Selan (Lovrenc na Dravskem polju), v skupini B pa: NK Ekosen (Miklavž na Dravskem polju), Okrepčevalnica Sabina (Slovenska Bistrica), Fidebo (Maribor/Lenart) in Avto Rajh - Videm (Ljutomer/Sv. Jurij ob Ščavnici).

Zanimiv turnir sta si ogledala tudi predsednik Slovenske malonogometne zveze Peter Pust in vodja Lige ENA Simon Detellbach, ki je omenil, da je njun obisk med drugim namenjen tudi ogledu potencialnih reprezentantov Slovenije za udeležbo na Socca World Cup na otoku Cozumel v Mehiki v mesecu aprilu prihodnje leto. O sami Ligi ENA je dejal, da zaradi negotovih časov v zvezi z organizacijo in izvajanjem rekreativnih tekmovanj neprestano razmišljajo, kako bi jih učinkovito izpeljali. Dejstvo je, da tako lige ENA kot lige Kodeljevo verjetno ne bodo mogli organizirati in odigrati v takšni obliki, kot smo bili vajeni. Zato se vodstvo zveze čedalje bolj nagiba k turnirski obliki tekmovanj, ki bi jih izpeljali v jesenskem in spomladanskem delu v večih terminih.

Glede samega turnirja, pa smo po prikazanih igrah v predtekmovanju lahko pričakovali izjemen polfinale in finale, ki je še presegel pričakovanja in postregel s fantastično igro in izenačenostjo. Temu priča tudi dejstvo, da sta se oba finalista dobila šele po izvajanju kazenskih strelov.

Rezultati, polfinale: Vamar Tezno - Fidebo 4:4 (0:2), Avto Rajh - Videm - ŠD Selan 2:2 (2:1), za 3. mesto: Vamar Tezno - ŠD Selan 3:8, finale: Fidebo - Avto Rajh- Videm 1:3.

Končni vrstni red: 1. Avto Rajh - Videm (Gašper Gmajnar, Luka Kolar Robnik, Matej Breznik, Nejc Jager, Nejc Rober, Nik Fasfald, David Lugonjič, Nejc Brusar), 2. Fidebo (Tadi Trajkovski, Urban Senekovič, Miha Šilec, Patrik Kolar Robnik, Matevž Verhovšek, Blaž Roškar, Manuel Vajs, Vito Miloševič), 3. ŠD Selan (Žiga Dogina, Alen Plajnšek, Jaka Vajda, Marko Šegula, Žiga Zupanič, Gregor Cafuta, Žan Plajnšek, Matic Kmetec, Žiga Zdovc), 4. Vamar tezno (Aldin Beganović, Indir Krličević, Ahmet Hibić, Elmin Đzelalić, Evelin Gaši, Almir Sulić, Amer Šišić, Mirzet Kukić, Belmin Vihrić, Šefik Salkuhić) itd.

Naj vratar: Gašper Gmajnar (Avto Rajh - Videm), Naj strelec: Patrik Kolar Robnik (Fidebo), Naj igralec: Amer Šišić (Vamar Tezno).

Pokale sta najboljšim podelila direktor podjetja Ekosen Aleš Babič in predstavnik SMZ Viki Rep.



Več v Šport