Meteorplast ŠIC bar se je dobro kosal z večkratnim slovenskim prvakom Dobovcem

KMN Meteorplast ŠIC bar – Futsal klub Dobovec 1:5 (0:2)

Prlekija-on.net, sobota, 16. oktober 2021 ob 09:39
KMN Meteorplast ŠIC bar - Futsal klub Dobovec

KMN Meteorplast ŠIC bar - Futsal klub Dobovec

V 6. krogu 1. slovenske futsal lige, ki je bil na sporedu v petek, 15. oktobra, je večkratni slovenski prvak Futsal klub Dobovec v dvorani ŠIC Ljutomer s 5:1 (2:0) premagal KMN Meteorplast ŠIC bar. Udeleženec evropske lige prvakov se je z zmago zavihtel na vrh prvoligaške razpredelnice (13 točk), Ljutomerčani pa so s petimi točkami na šestem mestu.

V dvoboj, ki si ga je ogledalo blizu 200 ljubiteljev futsala, sta obe ekipi vstopili z oslabljenima zasedbama, gostje pa so opravičili vlogo favorita in prišli do pete zmage v sezoni. Izkušenejši varovanci hrvaškega trenerja Kujtima Morine, nekateri so bili od nasprotnih igralcev starejši več kot petnajst let, so imeli večji del tekme žogo v posesti in so si priigrali veliko priložnosti, a se je domača, mlada zasedba, odlično zoperstavila. V prvem polčasu sta za vodstvo z 2:0 za Futsal klub Dobovec v polno zadela 35-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak v 11. minuti in Niko Cesarec v 14. minuti.

Gostitelji so na krilih navijačev odlično pričeli drugi polčas in že v prvi minuti nadaljevanja preko 19-letnega Aljaža Goznika znižali zaostanek. Goznik je v tej sezoni odigral pet tekem v članski konkurenci in tri za selekcijo U19 ter na prav vsaki tekmi premagal nasprotnega vratarja. Gostje so v nadaljevanju dvoboja, ko so domačinom od garanja v obrambi že tudi pošle moči, še trikrat zatresli ljutomerska vrata. V polno so zadeli Cesarec (24), Denis Kneževič (30) in Timotej Kotnik (39).

»Nasprotnik je kljub odsotnostim nekaterih igralcev vseeno prevladoval in pokazal svojo kvaliteto. Lahko pa bi bili, če bi izkoristili svoje priložnosti, po rezultatu bližje, ampak nismo, oni pa so svoje priložnosti zadeli in zasluženo zmagali,« je dejal igralec Meteorplasta ŠIC bara Rok Šnofl. Trener ljutomerske ekipe Tomislav Novak je k temu po tekmi dodal: »Pokazali smo pravo borbo, disciplino. Imeli smo svoje priložnosti, ki jih nismo zadeli. Izkušnje so tokrat prevladale in zaslužena zmaga Dobovca

V naslednjem krogu, ki bo na sporedu v petek, 22. oktobra 2021, bo KMN Meteorplast ŠIC bar gostoval v Litiji, Futsal klub Dobovec pa bo v Rogaški Slatini gostil ŠD Mlinše.

Podrobnosti s tekme, kakor tudi ostale izide 6. kroga 1. SFL z lestvico najdete na tej povezavi.



Več v Šport